Партия "Ст. Данаилов", създадена по идея на гоцеделчевеца К. Пашкулев ще бъде учредена официално скоро

24 юни 2024 09:01   2 коментара   3829 прочита


Нона Йотова ще оглави новата политическа формация  

 

Всеки момент предстои учредителната конференция на политическа партия „Стефан Данаилов". 
Приоритети в нейната програма са борбата за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне по всички основни показатели ЕС. Идеята за формация, която да защитава правата и интересите на българските певци, музиканти и хора на изкуството, хрумва миналата година на известния естраден текстописец и близък приятел на Емил Димитров Константин Пашкулев. Той я споделя с поп и рок ветерана Ицо Петрофф, разказа Пашкулев. Отначало двамата спрягали няколко имена на родни кино и театрални колоси за лого на партията. Накрая старите приятели се спрели на Стефан Данаилов. Петрофф има сантимент към Ламбо не само заради невероятните му качества, а защото е записвал парчета заедно с българския Ален Делон още през 80-те в студиото на покойния маестро Найден Андреев в БНР. 
„Ламбо беше много почтен човек, много коректен, винаги държеше на думата си, беше удоволствие да се работи с него“, каза Ицо Потрофф. 
„След като разговаряхме с десетки колеги от музикалната и актьорската гилдия, разбрахме, че те желаят да видят начело на партията Нона Йотова. Тя им се струва подходяща не защото като Стефан Данаилов е свързана с БСП, а защото съчетава в себе си певеца и актьора. Две в едно, какво по-добро от това! “, поясни рок ветеранът. 
Пак след „анкета“ в двете съсловия се откроил и вторият най-пред-почитан от актьори, музиканти и певци претендент за шефското място - комичката Албена Михова, допълни фронтменът на бандата „Татко Кристофър“. 
Третият човек, чиято кандидатура ще бъде издигната на учредителната конференция, е китаристът Тони Бочев, който наскоро бе избран за председател на една от първите съсловни организации на музикантите у нас след 10 ноември - „Арт Рок център“. Петрофф е категоричен, че най-вероятно ще бъде почетен председател на ПП „Стефан Данаилов". 
Още когато инициативата за формирането на такава партия бе в зародиш, срещу нея скочи актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения биологичен син на Стефан Данаилов - Владимир. 
„Няма да позволим с Владимир, който е наследник на Стефан, да употребяват по този начин името на баща му! ", категорична бе Кривошиева. В крайна сметка се оказа, че нито тя, нито Владимир Данаилов притежават монопол върху името на Ламбо и най-прясното формирование на новия политически небосклон у нас ще се сражава за място под слънцето под названието „Стефан Данаилов“. 
Самата Нона Йотова отказа коментар по темета. 
Hotarena. net 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
24 Юни 2024 11:48 | тъпотии
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пак нова тъпотия измислил някой си! Следва да учредят партии Георги Парцалев, Стояна Мутафова... мнооого тъп народ и отвреме на време прелива


24 Юни 2024 16:21 | 073
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има пейка Татяна Лолова !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар