Отвори врати обновената детска градина „Слънце“ в с. Струма

16 септември 2016 10:28   1 коментар   3878 прочита


С водосвет, танци и детски рецитали, придружени с много настроение „грейна” новата детска градина

В закритото преди години училище в санднското село Струма през лятото бе извършен основен ремонт, чиято цел бе да се подсигурят подходящи условия за най-малките жители на селцето. Дълги години малчуганите бяха помещавани в съблекалнята на стадиона на селото, но вчера кметът Кирил Котев и неговият екип посрещнаха усмивките на деца и родители в изцяло обновената сграда. Именно там 20-те деца от първа до предучилищна група ще бъдат обучавани в слънчеви и просторни стаи, оборудвани с климатици и изцяло ново обзавеждане.

Изцяло с бюджета на община Сандански бяха закупени нови легла, шкафчета и интерактивна дъска, които да създават уют и удобства за децата. Дворът на бившето училище бе почистен и озеленен, бяха поставени нови пейки, люлки и пясъчник. От общинското ръководство са помислили за всичко, като облагородиха и пространството около детската градина, в това число бе обновен и тротоарът.

Децата и родителите бяха изключително доволни от свършената работа. От своя страна ръководството на общинска администрация разкриха, че една от целите им е всяка следваща година да извършват основен ремонт на детско заведение в общината. В края всички заедно си пожелаха да има повече деца, които да изпълват със смях и игри община Сандански.

В. Стефанов

1 коментар
17 Септември 2016 13:00 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Идеята на Мравчо ли е? Защото Кирето е ангажиран с назначенията на "симпатизантите"и тези които ужким го подкрепят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар