Отварят моловете от понеделник

15 май 2020 11:41   1 коментар   3511 прочита


Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. След срещата, на която присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.


Още за: молове   врати   Борисов   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
15 Май 2020 12:16 | питам аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Питам аз защо молове може, а детски градини и училища не може? Защо автобуси може, а пейките са заградени? Защо тормозят хората и ни вменяват страх и паника? Щяло яко да се мре... ми то никой не е вечен, хора са умирали много повече от други болести. До кога ще трае този цирк? Гейтс ли е, какъв е, Господ да го накаже!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар