Отпуснаха парите за ремонта на Първо основно училище в Гоце Делчев

27 януари 2021 10:46   3 коментара   3364 прочита


Допълнителни 613 316 лева отпусна правителството на днешното си заседание за подобряването на образователната инфраструктура в страната. Средствата са по линия на тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години.

„На 13 януари отпуснахме първите близо 2 милиона лева по линия на тригодишната програма“, припомни министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът посочи, че общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи са одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Одобрените днес средства по програмата на МОН ще бъдат използвани за реконструкция на сградата на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и за строеж на нова детска градина в Стара Загора, както и за изготвяне на проект за нов учебен блок на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че средствата за община Стара Загора ще помогнат за превръщането на града в един от центровете на развитие на информационните технологии.

„С програмата съдействаме на общината за преодоляване на недостига и на места в детските градини, както и цялостното подобряване на инфраструктурата в образованието в цялата страна“, допълни министър Вълчев.


Още за: ремонт   пари   училище   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
27 Януари 2021 11:32 | Добри
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Повръща ми се от толупа от Банкя.


27 Януари 2021 12:49 | Aloo
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Tиквата стана звезда на струма ком.


28 Януари 2021 07:49 | БаБА ПАЧКА АЙДАРОВКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДА ОТПУСНАТ ПАРИ НА НЯКОЙ КИЛЪР ОТ СЪРБИЯ СРЕТЕН ЙОСИЧ ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ ПРОСТ, ТЪП, АЛЧЕН ОЛИГАФРЕН УБИЕЦ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар