Отприщи се спирано 8г. инвестиционно намерение! Бизнесменът Г. Ганджов атакува решението на ОБС за забрана на строителството в района на кортовете край Бачиново

26 юни 2020 12:06   13 коментара   15838 прочита


В жалба управителят на "Универсал Строй Консулт" иска Административният съд да признае решението на местните парламентаристи, гласували промяна на ПУП, и изключване възможността за строителство в зелена зона за релакс

Строителството на луксозен колплекс със спа център, хотел и къщички за гости край тенис кортовете до м. Бачиново  влиза в съда. Строителна фирма "Универсал строй консулт " възобнови инвестиционните си намерения, спирани от екскмета Атанас Камбитов 8 години, за строеж в района. 

Управителят на фирмата Георги Ганджов  депозира жалба срещу решението на ОБС Благоевград, с което се възложи на кмета Румен Томов да се измени подробния устройствен план в района на тенис кортовете в м. Бачиново, с цел забрана на строителството там.  В жалбата си до съда, Ганджов иска отмяна на решението на съветниците, обявявайки го за незаконосъобразно.

Ганджов счита, че е недопустимо да се иска промяна на плана само заради един имот, при това частен. Според него изменение на ПУП се иска за "територии по чл 103 ал. 2, а в закона е посочено, че общинският съвет няма право да възлга на кмета на промени плана. По този начин, смята Ганджов, се нарушавало конституционното право на собственост на дружеството собственик, което не е првило искане за промяна на ПУП. Ганджов моли административния съд да отмени това решение поради неговата незаконосъобразност и факта, че решението не било гласувано с необходимото мнозинство.

Припомняме, че инвестиционното намерение на фирма" Универсал Строй Консулт", се възобнови след като Румен Томов смени Атанас Камбитов на кметския пост. 8 години Кабитов не позволи в тази част, която според него трябва да остане зелена зона за отдих и релакс, да се извършва строителството.

Преди малко повече от месец стана ясно, че от фирмата отново са се активизирали, за да осъществят намеренията си, на което общински съветници възроптаха остро и бяха категорични, че няма да позволят строежа на сграден комплекс с хотел, спа център и тенис кортове в района.

Съветниците от ГЕРБ поискаха мораториум върху строителството, затова в залата на ОБС бе взето решение за промяна на ПУП,който забранява строитеството в зоната..

Припомняме, че фирмта със съдружници трима строителни босове Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов внесе това намерение по време на управлението на кмета Костадин Паскалев. Идвайки на власт Камбитов обяви, че докато е кмет няма да позволи строителството в зелената зона 

„Има мотивирано предложение на главния архитект, с което спираме реално изпълнението на това стоителство“, каза тогава кметът. 
 Интересна е предисторията на скандала със забраненото строителство .  Фирмата  става собственик на 18 декара земя край м. Бачиново  , заменена срещу  1 етаж от МОЛ "Възраждане"  . 

Сделката със замяната  бе реализирана през декември 2006 г. от тогавашния областен управител на Благоевград Владимир Димитров на втората година от управлението на тройната коалиция. Мотивът бе, че етажът от МОЛ-а е нужен за новосъздадения Административен съд.

Преди време пред Struma. com, бизнесменът Ганджов заяви, че фирмата му няма  нищо общо със заменката "кон за кокошка", а са  купили земята от друго лице. Тогова той заяви ,че   намира общественотото недоволство около строителството за изкуствено разпалвано, тъй като мястото в момента е свърталище на наркодилъри, наркомани и прилича на сметище

"Информирали сме и полицията, идете и вижте на какво прилича мястото. По добре ли е да е занемарено, запустяло и обитавано от подобни лица, или да бъде изграден комплекс за релакс и забавление, каза Ганджов.

Ще се разрешили спорното строителство край парк Бачиново?, това е въпросът, който предизвиква широк обществен интерес. Какво ще реши съдът, очаквайте подробности по любопитния казус. 

П. Костадинов 

13 коментара
26 Юни 2020 12:34 | Gocho
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Ало не си мисли, че всичко ни е разрешено. Джумалии ще блъснем всичко на вас селяци долни.


26 Юни 2020 13:46 | в изгнание
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Стига с този бетон:
• Ален Мак - пустее
• Рилци - пустее
• Бор и той
• Хотела в Бистрица - съсипия
• Лагера на Бодрост с неясен статут
Като имаш инвестиционни намерения, купи си някой от изброените горе и си реализирай намеренията.


26 Юни 2020 13:52 | тоя, па
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Знае се кои са "собственици" на терените и не е върната земята. Интересно от кое "лице-собственик" са купили тази земя? Тя не е възстановена на истинските собствениците? От село ли си донесохте земята?


26 Юни 2020 15:17 | Наблюдател
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Ако искате да не се застрои, Бачиново, кортовете, баражите и, Ловен дом,
наесен си изберете за кмет Атанас Киряков. Със сигурност той никога няма да разреши да се застрояват парковете и зелените площи в Благоевград


26 Юни 2020 15:35 | ....
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Този селянин от Дупнишките села мисли, че ще завземе Благоевград??? Няма Благоевград ще те завземе. Направи си къщата на алеята за Бачиново като взе мястото на фамилия благоевградчани. Пратиги на Еленово и хората умряха от мъка по имотаси, а имаха 3дъщери!!!! Помисли, че идва видов ден!!!!


26 Юни 2020 15:39 | Тома Руменов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Преди години на чужд имот си построи къща, сега пак на чужди имоти ще строиш, нямаш ли страх от БОГ, не те ли е страх, че поколенията ти ще плащат тази карма, или искаш многото "пари" да ги препереш през строителството. Не е зле да върнеш имотите на тези, на които БКП навремето ги взе, или да ги подариш на следващите поколения на Благоевград, за зелени площи, които ще дойдат след тебе, и да приключиш най-сетне алчността си.


26 Юни 2020 16:03 | Ррр
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как така е строил на чужд имот


26 Юни 2020 16:51 | �� ����� � ����
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ем, така е, нали гласувате за Томчо, на ви са


26 Юни 2020 20:30 | ДО Ррр
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Отправи въпросът си към ортака му Димитър (Мите) Марков, гражданин от центъра на града, /секретар в ОбК на ДКМС преди 10. 11. 1989 г. / пък и нали работеше по това време в общината, та той може да ти отговори чий е имота!!!!....


26 Юни 2020 21:34 | Зидар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тоя сигурно и подпорна стена ще вдигне! Поне 10 метра над кота "нула"! Къде по-лесно е да си надстрои къщата на алеята и готов хотел!


27 Юни 2020 07:28 | Треньорът
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нагласена работа ама ще разбера кой е и жална му майка ще има як кюутек.


27 Юни 2020 10:08 | Павле
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Никой не може да върви срещу държавата. Ако общината има ташаци много лесно мо е да го пореже със закон. Щом може да му даде право в зелени площи, така може и да му отнеме това право!


27 Юни 2020 21:51 | Паола
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ХРИСТИНО, РОМСКА ДИАРИО НА БОЛЕН ОТ ЕБОЛА ГНУСЯР!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар