Отново! Над 5 километрова опашка от камиони в посока "Кулата"

09 юни 2020 10:15   1 коментар   4004 прочита


Опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на ГКПП Кулата в посока Гърция. Колоната, която  започна да се образува още от вчера вечерта, в момента е малко над 5 километра и се увеличава от постоянно прииждащите камиони. Както struma.com съобщи, вчера на място бе вътрешният министър Мл. Маринов, който инспектира 

предприетите мерки и организация на работа на ГКПП-Кулата, преди очакваното интензифициране на трафика през пункта в следващите месеци.  

На този етап, заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП Дунав мост-Видин. Към момента на денонощие на вход и изход  преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.

Припомняме, че преди няколко дни отново се изви огромна опашка от камиони, която надхвърли 10 километра. Шофьорите са изнервени от бавното преминаване и заплашват със стачка. Последната такава бе проведена в началото на март с искане за повече кантари, които да поемат празните камиони и микробуси и да облекчат трафика.

На границата влизащите в Гърция попълват и декларации, тъй като тамошните власти въведоха задължителна 7-дневна карантина заради коронавируса, което допълнително бави процеса. 

По време на вчерашната визита на министъра на вътрешните работи бе обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП-Калотина и от 3 юни до момента са  засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв.

На граничния пункт "Кулата" работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които  са включени служители на ГДГП, Агенция „Митници“ и на НАП.

Г. Георгиев


Още за: колона   тирова   Кулата   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
09 Юни 2020 11:30 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е да, щом началник отиде на проверка работата по принцип се обръква. Нали за това са начарници - за шаш и паника...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар