Отлив на туристи от Банско заради изискването за отрицателен PCR тест

29 януари 2021 21:26   4 коментара   6685 прочита


Хотелиери в Банско съобщават за масова отмяна на резервации. Според тях основната причина за това е влязлото от тази нощ изискване за отрицателен PCR тест на влизащите у нас туристи. От бранша искат гражданите със сертификат за имунизация да не бъдат тествани на границите.

Отказът на резервации е стартирал още при обявяването на новите рестрикции по границите от страна на българските власти, като най-силно отливът на туристи се е усетил днес, коментира Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес в Банско пред „БНР“. По думите й има хотели, в които 100% от резервациите от 1-ви са отменени. „Голяма част от резервациите са отменени за след 12-и.

Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат. Засега не вървят очакванията ни. Ще имаме запитвания към министерството и към здравния министър дали не може за хората, които са ваксинирани, да няма изискване за PCR-и.

Това не беше упоменато в заповедта. Все пак имаме още два месеца до края на сезона, на които колегите се надяват все пак на нещо“, добави тя. Хотелиери алармират за провал на зимния туристически сезон в курорта и то седмици, след като Банско се е напълнило с туристи от Румъния, Турция, Сърбия и Чехия. Граничните власти са потвърдили драстичен спад в потока на леки коли на пунктовете с Гърция, влизащи у нас.


Още за: туристи   отлив   Банско   тест   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
30 Януари 2021 10:27 | 123
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Добре де, не разбирам как БОГАТИТЕ българи си правеха тестове за Гърция???
А сега видиш ли трябва пак да се дупим, зада имаме зимен сезон.


31 Януари 2021 03:19 | Юлен Кипър
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Айде стига сте ревали бе! Последните 10 години само смучехте от туристите


31 Януари 2021 08:54 | 66666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

?струва 1 тест?
? струва 1 карта за лифтовете ?
? струва 1 порция боб на капанчетата на лифта ?
? струва 1 нощувка в хотел ?
?струва ...


31 Януари 2021 13:45 | Балък
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За какви богати българи говори колегата в първия коментар? Сертификата от теста си го принтирах сам,) При второто ходене минах транзит
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар