Отлични условия посрещат любителите на белия спорт през уикенда

27 януари 2012 00:19   9 коментара   9744 прочита
Стотици са желаещите да карат ски на писта
Стотици са желаещите да карат ски на писта "Кулиното" край Разлог


Стотици са желаещите да карат ски на писта "Кулиното" край Разлог

С левче за спускане и 10 лв. за целодневна карта привличат туристите на ски писта "Кулиното"

Над 50-сантиметрова нова снежна покривка се обработва на ски писта "Кулиното". Условията за белите спортове са отлични, коментираха запалени скиори. Подготовката на ски писта "Кулиното" за почивните дни тече с пълна сила. Очаква се голям брой туристи от Банско да се стекат на ски пистата до Разлог, тъй като по същото време под Тодорка ще се проведе благотворителен ски турнир, организиран от принца на Монако Албер II, за когото са взети строги мерки за сигурност.

През цялата седмица идват хора, които карат ски, сноуборд и шейни, на ски писта "Кулиното" и се наслаждават на отличните условия, които предлагаме. Несъмнено делничните дни са по-спокойни, събота и неделя любителите на белия спорт са повече. Ски пистата има възможност да посрещне още по-голям брой туристи през уикенда. Най-често на ски писта "Кулиното" идват семейства с деца заради отличните условия за ски и възможността да караш ски колкото си поискаш, а не да се блъскаш в тълпа от хора. Наред с българите тук карат ски руснаци, англичани, гърци и румънци, коментираха служители от ски писта "Кулиното".

За туристите е важно просто да имат подходящ терен и качествени условия, за да направят спускането си по снежните склонове едно истинско приключение. Цените и лесният достъп до ски писта "Кулиното" са другите фактори, които обуславят големия интерес към нея. За възрастни билетът за едно качване е левче, целодневната карта е 10 лева. Студентите ползват намаление и за тях целодневната карта е 5 лева.

През изминалия уикенд по повод Световния ден на снега на ски писта "Кулиното" се проведе атрактивно и безплатно спускане с надувами шейни - airboard. Пистата наистина е отлично поддържана и, бихме казали, дори на световно ниво, коментираха от Българския клуб по еърборд.

Беше истинско удоволствие да сме сред такива топли и гостоприемни хора. В неделя времето беше хубаво и много хора на пистата успяха да се позабавляват. Едно 11-годишно момче от Разлог направо ни изуми, на първото спускане можеше да прави завои, а на второто вече спираше като истински професионалист. Много сме запалени именно тук, на тази писта да се изгради улей за еърборд. Това би превърнало ски писта "Кулиното" конкурентна дори на швейцарските писти, допълниха още клуба по еърборд в България.


Още за: писта   условия   Кулиното   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
27 Януари 2012 08:32 | общинаро
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

това изобщо не е платена статия


27 Януари 2012 09:21 | :)
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

хич, хич :)


27 Януари 2012 10:18 | д
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пистата наистина е супер! За разлика от “Картала” на Бодрост, където собствениците не си правят труда, за да могат хората отишли там да изкарат хубав ден, а не да събират нерви. (Меко казано).


27 Януари 2012 12:08 | 1
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Хората може да са платили статията но са си оправили пистата и паркинга за колите.
Може би тези които са посещавали и двете писти картала и кулиното са направили разликата.
На картала се налага да си обуеш ски обувките и да ходиш 700 м пеша а котато и маш жена и деца се налага да носиш и техните ски и тогава ти се е..... м.....
Защото няма кой да слага ред на паркинга - това трябва да се плаща


27 Януари 2012 12:12 | 2
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ПРЕДЛАГАМ НА РИЗОВИ ДА НАПРАВЯТ КАСА ЗА ПЛАЩАНЕ НА СКИ ВЛЕКА ТУК ВЪВ ГРАДА.
ДА СИ ПЛАЩАМЕ ТУК И ИЗОБЩО ДА НЕ ХОДИМ КАРАМЕ СКИ И ДА СИ КЪСАМЕ НЕРВИТЕ.
ТАКА И НИЕ ЩЕ СМЕ ДОБРЕ И ТЕ ЩЕ БЪДАТ НА ЧИСТА ПЕЧАЛБА.


27 Януари 2012 15:35 | ПРЕДЕЛА
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

КУЛИНОТО Е SUPER, И ЩЕ ГО НАПРАВИМЕ ОЩЕ ПО! ТОВА ЩЕ Е ЗИМНИЯТ КУРОРТ ЗА НАРОДА. КОИТО СА ПРОТИВ, ЗНАЧИ СА ПРОТИВ НАРОДА!!!


27 Януари 2012 16:31 | гражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Герчев, кмет на народа! Ние сме дволни, Благодарим!


27 Януари 2012 22:39 | смит енд уесън
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не билетчета, а на няколко места в Благоевград да поставят касички и всеки като минава да пуска - лепта та братя Ризови да не се занимават със зимни спортове, а Картала да се даде на общината и всички да направим това, което трябваше да се направи отдавна !


28 Януари 2012 20:11 | до всички
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Който не е ходил на Кулиното, много е пропуснал. Стархотно е! Отлични условия за ски, обработена писта, детски и голям влек. Хапване и добро обслужване и всичко това на народни цени.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар