Отличиха полицаи от Благоевград и региона в конкурса в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе

07 декември 2023 18:15   5 коментара   5905 прочита


 

На тържествена церемония днес в Благоевград бяха връчени наградите "Джовани Фалконе" за полицаи и магистрати, отличени в тазгодишното издание на конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“. 

Конкурсът в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия. Целта му е да се подпомогнат усилията на магистратите и полицаите, да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на местно и национално ниво. 

От председателят на журито г-жа Катя-Бельова- дългогодишен председател на Окръжен съд-Благоевград и г-жа Боряна Шалявска - зам. кмет по образование и бизнес развитие на община Благоевград бяха връчени грамоти на отличените магистрати и служители от: Сектор “Контингент и превенция” и сектор “Детска престъпност” при ГДНП, началника на отдел “Корупция” при ГДБОП, сектор 04 “Наркотици” към отдел “ПКП” при СДВР-София, сектор “Престъпления, свързани с наркотични вещества, детска престъпност и дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни” към отдел “КП” при ОДМВР-Варна, сектор “Криминална полиция” при ОДМВР-Хасково, сектор “ПКП” при ОДМВР-Сливен. 

От ОДМВР-Благоевград бяха отличени служителите на сектор “Противодействие на Криминалната престъпност” към отдел “Криминална полиция” и техните колеги от 02 РУ-Благоевград, РУ-Разлог и РУ-Банско. 

Служителите от сектор Противодействие на криминалната престъпност към отдел Криминална полиция при ОДМВР-Благоевград ежедневно участват в предотвратяването, разкриването и документирането на тежки умишлени престъпления, извършвани на територията на област Благоевград. В резултат на проведени оперативно-издирвателни дейности, от полицейските служители на РУ-Банско са установени и задържани 8 лица с наркотични вещества, като е задържано и лицето, което ги е разпространило. В хода на работата по случая е установено и депо за съхранение и пакетиране на наркотичните вещества. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
07 Декември 2023 21:13 | Катето69ката яката работА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е тате от не го наградийте бе


08 Декември 2023 11:22 | Ралица
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спрете тази гавра с паметта на Фалконе! Благоевград никога не е имал честни и кадърни полицаи. Точка.


08 Декември 2023 15:50 | Въпрос
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой е полицая от ляво където е награден и каква длъжност заема?


09 Декември 2023 02:02 | До Вепрос
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Питай МАЙКА ТИ, она знае и кой е и длъжноста.


09 Декември 2023 12:18 | Съвест
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В този съвет се почва работа само с връзки. Резултатите от дейността им няма. Тази на микрофона е юристка, но не може една молба до съда да напише. За свободното време, което имат можеха поне да научат нещо ново във връзка с дейността им. Последният назначен е помакиня от с. Церово. Хора в нужда умират те раздават награди на пишман специалисти като тях. Съветът е със социални дейности за хора като помакинята така, че да имат работа. Жестоко. Брутална корупция.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар