Откриването на Банско Опера Фест 2019 премина „по ноти”

23 август 2019 09:44   2 коментара   3388 прочита


Десетият юбилей на фестивала на класиката в музиката събра на площада в Банско стотици ценители на оперното изкуство. И като подарък за „дете”, израснало под грижите на организаторите от Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик, първото представление бе насочено към вниманието на малките зрители.

Софийска филхармония и детска музикално-образователна програма Фортисимо Фамилия, представиха пред най – взискателната публика, концертът “Вивалди и Малкия Ото”. И за да бъде празникът още по-хубав, на сцената имаше и много специални гости. Малкия Ото бе поверен на обичания актьор Герасим Георгиев-Геро, а знаменитият цигулар, виртуозно изигран от Юлиан Вергов.

Кметът Георги Икономов пожела от сцената тази "рожба" на любовта на Банско към музиката, да продължи стремително да се развива и да следва своя път в града ни още много години напред.

2 коментара
23 Август 2019 13:18 | Фен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тези фестивали са прекрасни, но всяка година свободната седяща зона и на джаза и за операта намалява за сметка на ВИП зоната, която често е полупразна, а хората си тръгват, защото няма места или скотстват по градинките наоколо. Или изградете сглобяеми трибуни или спрете тази дискриминация. Срамота!


23 Август 2019 16:28 | Друг фен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ще ми се да поуспокоя "фенът" преди мен. Напълно съм съгласен с него, но без такава ВИП-зона не може. Не че има толкова Вип-посетители. Организацията на едно такова мероприятие винаги е свързано и с други институции. Например организаторите са пазарят с хотелиерите да им предоставят места за настаняване на изпълнители, музиканти, сценични работници и още кой знае колко народ, който ние "не виждаме". В замяна на това предоставят на хотелиерите пропуски с осигурени места именно в тази така наречена Вип-зона. Хотелиерите пък, за да поласкаят своите гости им дават пропуските за тази зона. Та това е само един пример. Друг е въпросът дали всички получили такъв пропуск ще се възползват от него. По този начин остават свободни места, което ни дразни. Най-добре ще е да не се вглеждаме толкова, а да се наслаждаваме на хубавата музика, та макар и седнали на неудобно място. Приятно слушане! И не се тровете излишно с дребни неща. Всичко ще си дойде на мястото някой ден.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар