Откриване на процедура за избор на омбудсман на територията на Община Благоевград 

06 юли 2022 10:14   2209 прочита


 

На провелото се на 05. 07. 2022 г. заседание на временната Комисия за номинация за избор на обществен посредник на територията на община Благоевград бе взето решение за обявяване началото на процедура по номинация за омбудсман. 
 

На базата на приетия от Общински съвет Благоевград с Решение №446 по Протокол № 17 от 29. 10. 2021 г., Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград, комисията състави обявление с правила за допустимост на кандидатите и прие процедура по подбор на кандидатите, както и сроковете за изпълнението ѝ. 
 Кандидатите имат 15 дневен срок след датата на публикуване на обявлението-06. 07. 2022 г., в който да подадат документите си. Документите се приемат в сградата на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108. 

След изтичане на 15-дневния срок Комисията ще разгледа постъпилите документи от кандидатите и ще проведе събеседване с избраните по документи, след което ще предложи на Общински съвет Благоевград за гласуване до три кандидатури за обществен посредник. 
Общественият посредник ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет. 

Петя Попова 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар