Откриха сирене-менте в магазини в Югозапада

25 октомври 2020 13:23   2 коментара   10539 прочита


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличие на немлечни мазнини в една проба сирене и несъответствие по физикохимични показатели в друга проба сирене и в две от кашкавал.

Пробонабирането беше извършено в обекти за търговия на дребно в град Перник от комисия от експерти от Агенцията, Асоциацията на млекопреработвателите, Националната асоциация на млекопреработвателите, Комисията за защита на потребителите и Българска национална асоциация „Активни потребители“. За лабораторно изпитване бяха взети 12 проби от млечни продукти.

Четири проби кашкавал, шест проби сирене, една проба кисело мляко и една проба краве масло бяха изследвани за съдържание на немлечни мазнини, по микробиологични показатели и за съответствие с физикохимични показатели, заложени в технологичната документация, представена от производителите.

В предприятията, произвели несъответстващите храни, бяха извършени незабавни проверки.

Производството на сирене в обекта, произвел продукта с наличие на немлечна мазнина, беше временно преустановено до отстраняване на нередностите и е съставен акт по Закона за храните. Съгласно законодателството глобата е в размер до 6 хил. лева.

На предприятията, в чиито продукти са установени несъответствия с физикохимичните показатели, са издадени и връчени предписания, за спазването на които ще бъде извършен последващ контрол.

Г. Георгиев


Още за: сирене   менте   магазини   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Октомври 2020 15:08 | Маджаров
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Новина щеше да е, ако НЕ СА открили. Вече всичко е менте. Балъците си дават пари за Био и Еко, а то е само на етикета. Истинското е на село, домашно произведеното.


25 Октомври 2020 15:58 | БАБХ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сиренето е изработено от икономисан асфалт при строителството на автомагистрала Чума финансирана от европейските тикви! Отговаря на всички изисквания на Закона за качеството на сиренето в Булгаристан! ДДС се начислява от стоматолозите които констатират резултата от храненето при изваждането на компрометираните зъби! Народа си ляга и става с песни прославящи всички прояви на оранжевия плод зеленчук! Европа се чуди как да компенсира финансовата криза свързана със свръхпроизводството на тикви в Бълхария! Всеки ден се изпълнява благодарствен молебен за здравето и дълголетието на всички тикви в Бхълхария! Проблема с бездомните кучета отдавна е решен от благодарния електорат допълващ своята протеинова диета! Велико Народно Събрание променя името от Бълхария на Тиквария! Протеиново сития електорат ликува денононощно!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар