Откриха нов арест и пробационна служба в Благоевград

04 юли 2022 14:04   3 коментара   5390 прочита


Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев тържествено откри новите офиси на службата, където ще се помещават ОСИН и РСИН Благоевград с прилежащите служби: арест и Пробационна служба. Те ще се помещават на 3 и 4 етаж в сградата на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор на ул. „Свобода „ №1.

„Това е най – добрият арест, който съм виждал. Той отговаря на всички европейски стандарти. По- добре да даваме пари за нови арести, отколкото за глоби за нарушение на чл.3 от Европейската конвеция за защита правата на човека по който България многократно е осъждана  за унизително отношение. Личното достойнство е едно от най- важните и нека не забравяме, че в ареста има обвинени лица, които не са осъждани, но дори и да са извършили престъпление, те имат право на нормални условия“, заяви зам. министър Дечев. 

На събитието присъстваха кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОБС Радослав Тасков, началникът на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ в Югозапада Милан Миланов, представители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, на местната съдебна и изпълнителна власт. Новите офиси са на улица „Свобода“№1, ет. 3 в Благоевград.


Още за: Благоевград   арест   служба   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
04 Юли 2022 14:34 | Джон
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тия като, че ли отварят завод със 2000 работни места!
Освен тех да ги затворят в ареста, защото града се обезлюдява!


04 Юли 2022 16:45 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

показват на илко и радо за каде ги готвят да ги приберат. а те доста са се притеснили. очевидно е. но там им е мястото.


04 Юли 2022 22:29 | Шошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тасков кво прави там
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар