Откриха Националния кръг от олимпиадата по френски език в Благоевград

22 март 2015 14:40   4 коментара   7319 прочита


Откриха Националния кръг от олимпиада по френски език, която се провежда в Благоевград. Само ден, след Международния ден на Франкофонията- 20 март, бе поставено официалното начало на олимпиадата с празнична програма в „22 септември”. На събитието присъстваха зам.-кметът на община Благоевград по европейски въпроси Зорница Кралева, депутатът от Благоевградска област Даниела Савеклиева, началник- отдел „Образование” в община Благоевград Любомир Станишев, държавният експерт от МОН по романски езици Веселина Ганева, директорът на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов", учители, ученици и участници.

Зам.-кметът на Благоевград по европейските проекти и програми в община Благоевград Зорница Кралева пожела на участници от името на кмета д-р Атанас Камбитов успех. „Скъпи участници, вие сте нашето бъдеще, нашите представители пред света, вие сте връзката между две култури- френската и българската.Продължавайте да показвате българската образователна традиция и да доказвате на света, че българските деца са най- умните и талантливи”, каза зам.-кметът Кралева. Тя допълни, че провеждането на олимпиадата по френски език в Благоевград не е случайно, тъй като провеждането й е част от крачките, които община Благоевград прави по пътя за възстановяване след повече от 20 години на песенния фестивал "Франкофолии", който е „традиция, култура и взаимовръзката между две култури”.

От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха връчени награди на комисията, която ще оценява знанията на участниците в олимпиадата.

Тържественото откриване на Националната олимпиада се проведе на френски и български език. Препълнената зала „22 септември” бурно аплодираше изпълненията на двата езика в концертната програма, която бе открита от възпитаниците на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” и Езикова гимназия Людмил Стоянов 

В. Стефанов

4 коментара
22 Март 2015 15:04 | запознат
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Струма, езиковата гимназия е Людмил Стоянов, а не Сергей Корольов


22 Март 2015 15:08 | Читател
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Вие, изобщо четете ли какво пишете? Езикова гимназия "Сергей Корольов"??? Къде е тази НОВА гимназия?


22 Март 2015 15:31 | запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И другите онлайн издания са препечатали статията с грешка ????? Проверете сайтовете


22 Март 2015 19:32 | ххх
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Поздравявам г-жа Любка Стоименова- експерт в РИО и организатор на това прекрасно събитие. Пожелавам й много творчески успехи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар