Откриха център за професионално обучение до Рилската света обител

10 май 2012 00:05   1 коментар   11960 прочита
Горски служители се събраха за откриване на центъра
Горски служители се събраха за откриване на центъра


Горски служители се събраха за откриване на центъра

Горските в Югозападна България си откриха център за професионално обучение малко преди Рилската света обител. Националният център за професионално обучение е изграден с помощта на екоспециалисти от университета “Лойфана” в Люнебург (Германия), а за реконструкцията и обзавеждането са се погрижили от Германската федерална екологична фондация.

По българска традиция работата на центъра започна с водосвет, отслужен от Адрианополския епископ Евлогий, а сред гостите бе кметът на Рила Георги Кабзималски, много партньори и гости.

По време на освета епископ Евлогий заяви, че управата на светата обител ща продължи да подкрепя и в бъдеще всяко добро начинание, свързано с опазването на този безценен Божи дар - природата в района на Рилския манастир. Епископ Евлогий подари на националния център икона на създателя на Рилския манастир Св. Иван Рилски.

1 коментар
10 Май 2012 12:45 | Аврамов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Честито колеги ! Със здраве да я ползвате ! Работете все така за запазване на това национално богатство. Благодаря Ви, че можах да работя със специалисти като ВАС.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар