Отказа ли МБАЛ-Благоевград да приеме заразените с коронавирус майка и дъщеря от разложкото село Горно Драглище?!

01 април 2020 17:07   30 коментара   27766 прочита


Директорът на болницата д-р Митев: Това са абсурдни и неверни твърдения! Моля,уважавайте лекарите,които са на огневата линия днес ! ,...  

В благоевградската болницата влизат ОДИТОРИ  утре, за  да ревизират работата на местните лекари и прояверят изявление на близка на семейство - майка и дъщеря от Горно Драглище, издъхнали от коронаинфекцията, която днес, заяви  пред медии, че МБАЛ Благоевград е отказала да приеме родствениците и  за лечение. С изказването си опечалената и потънала в скръб жена, която е сестра на починалата 73-годишна пациентка, отприщи "бенда" и започна  една злостна и яростна атака срещу МБАЛ и лекарите в болницата  

В днешното си изявление сестрата  на 73-годишната жена, твърди че болницата е отказала да ги приеме, след като станало ясно, че са   заразени с коронавирус. Ето как  лекари от Инфекциозно отделение, приели майката и дъщерята, лекари от реанимация и болничният директор д-р Огнян Митев, описват хронологията на събитията..  :

Майката и дъщерята, проявили признаци на заразата в дома им в разожкото  село Горно Драглище. Били лекувани с антибиотици. Първа се оплакала дъщерята, която работила в столична оптика, а след това и майка й, която тя отишла да посети, след въведеното извънредно положение .След като почувствали неразположение, с типичната коноравирусна симптоматика, на 24 -ти март жените   били превозени с частен превоз до Благоевград от сина в семейството, фризьорът  Данчо.

Идвайки в областния център, незабавно направили тестове за коронавирус в местната лаборатория "Рамус". Платили 2 теста - бърз, който показал отрицателен резултат, а след него  платили и втори тест, който е изпратен в    лаборатория в София и е бил положителен.

На следващия ден дошъл и вторият положителен резултат за   коронавирус. Датата е 25 -ти март!  След 2-та положителни резултата майката и дъщерята потърсили помощ в болница в Благоевград около обяд на 25-ти. Постъпили с  ярко манифестирани вече признаци на заразата и  не се чувствали добре.

Въпреки назначеното адекватно лечение, инфекцията се развивала много бързо. Виждайки това лекарите от инфекциозно се свързват с колегите си от реанимация и двете жени биват преместени  спешно в интензивното отделение. Постъпват там с  дихателна недостатъчност. Датата е 27 март.  

Интубирани са незабавно. Състоянието им се влошавало мълниеносно и в неделя  29 -ти март издъхна 73 -годишната жена, а часове по-късно почина и дъщерята.

Разтърсен от обвинението, че са отказали прием в инфекциозно отделение директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, направил спешна проверка на детайлите по часове  от приемането на майката и дъщерята в болницата,  заяви пред Struma. com. Двете жени  постъпиха на 25 -ти март  в инфекциозно отделение на благоевградската болница  и не е имало никакъв проблем с приемането им. Как си представяте, че няма да приемем пациенти с категорично доказана инфекция, това е абсурд и крайно несериозно изказване.

При приемането им пациентките бяха вече в недобро състояние, но ходеха сами, не беше животозастрашаващо състояние. Приети са незабано в инфекциозно отделение, където състоянието им започна да се влошава много бързо. Това наложи  преместването им  в реанимация на  болницата, където бяха интубирани и бе  направено всичко необходимо за лечението им, но за съжаление изходът бе летален и за двете жени.

Причината за смъртта им е полиорганна недостатъчност, причинена от инфекцията. Смятам, че е  крайно непочтено  да се тиражират измислици и  да се обвинява болницата в подобно нещо в такава тежка за света и страната ситуация. Лекари няма да приемат пациенти в разгара на пандемия???. Как си го представяте? Та нали ще ни разстрелят за подобно нещо. Не разбирам как има хора, на които може да им хрумне да твърдят такова нещо., пък и така злостно да   клеветят болницата .

Днес направих проверка, всичко проверихме, няма грешка, допусната от МБАЛ Благоевград нито в своевременния прием, нито  при лечението на двете жени. С болка казвам : Лекари, сестри, санитари не заслужават да бъдат обругавани по такъв начин, те са на първа линия, изложени на заразата ,рискувайки собствения си живот и здраве да помагат на болните.  Не се правим на герои, това ни е работата, но не мисля, че заслужаваме обиди, лъжи и нападки.

В МБАЛ Благоевград работят изключителни професионалисти, доказани специалисти.   Заставам зад гърба на всички колеги, които днес се борят за здравето на заразените, на всички болни, и им пожелавам кураж в това опасно  за всички ни време. Нека хората се пазят един друг, нека спазват набелязаните мерки, да  бъдат дисциплинирани и отговорни към себе си и към другите. Така  ще ни помогнат и на нас лекарите в битката срещу вируса. Бъдете здрави и се пазете !, каза болничният шеф. д-р Митев.  

П. Костадинов .    ..

30 коментара
01 Април 2020 17:49 | �������
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

В БЛАГОЕВ ГРАД ТОЧНО ТАКА СЕ ОДНАСЯТ ОСОБИНО В СПЕШНО ОДЕЛЕНИЕ .КАФЕДЖИЙ.. ПРАЩАТ ТЕ В РУБИДЕН ПРИ ПИЯНИЦАТА РАБАДЖИЕВ КОИТО ПИТА ЗА ПАРИ ПРЕДИ ДА ПИТА КАКВО ТИ Е..


01 Април 2020 18:08 | .....
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

До горния: колко си прост и необразован, че чак ми се реве. Виж колко правописни грешки имаш


01 Април 2020 18:12 | Кире
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Не бъдете неблагодарни към МБАЛ, това е болницата, която застава винаги отпред при тежките ПТП-та, коронавируси, клошари, много тежки пациенти и т. н... Ако болницата за вас е лоша, моля ходете в болница ПУЛС.... но къде е тази болница в ситуацията сега, къде е при кървавите ПТП-та???


01 Април 2020 18:17 | Виктор
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Не било животозаствашаващо състояние - ходили сами!?! При тия касапи трябва задължително да лазиш, да си с гърчове или да си мААш нонстоп главата в плочките, за да ти обърнат внимание андрешковците!!! Срам!


01 Април 2020 18:19 | Жалко за хората
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Око око гарвану не вади, всичко ще се покрие, а и ония малоумник Мутавчиев където ни разправяше че бързите тестове са не точни, заради неговите не адекватни решения ще има много заразени


01 Април 2020 18:20 | Радвам се
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Радвам се, че компетентните органи са сигнализирани, нека проверят отново как работят в тази болницата, защото съм сигурна, че в случая има неблежност.
Аз лично съм била жертва на небрежност от страна на този на снимката.


01 Април 2020 19:37 | Тончо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе струма, сутринта Генералът каза, че тестовете са за сметката на държавата?! Тая РАМУС, от къде има такива тестове, или пак си играем с живота на хората? Айде проверете


01 Април 2020 19:42 | .
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

За съжаление хората са били разигравани, като разиграването е започнало още в Разлог и е продължило в Благоевград.


01 Април 2020 19:48 | Паола
Оценка:
-17
 (
23
 гласа)

ХОРА, УЖАС, ЗАРАЗАТА Е В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! ДА СЕ МОЛИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА- НАШИТЕ ДЕПУТАТИ! ДА СЕ МОЛИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ МИНИСТРИ И ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!


01 Април 2020 19:49 | Паола
Оценка:
-13
 (
15
 гласа)

ДА СЕ МОЛИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ!


01 Април 2020 19:55 | ��������
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

На мен митев. ми. вдъхва респект чест му прави че. си брани болницата много е трудно там не ги хулете


01 Април 2020 20:01 | ДААА
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Че лекуват лекуват, но ако не извадиш КЕШ излизаш с двата крака напред. В Благоевград е така, личен опит. В София също е така пак личен опит. Единствено в Пирогов ми се наложи преди 20години много тежък инцидент един лев не съм дал. ВМА преди 4 год за детето 200лв само преглед. Зеленска от ВМА пълен боклук цял ден ме въртя с 2 годишно дете за да ме удари 1500 лв операция за слуха много спешна и неотложна. След скандал на 14 етаж във ВМА дойде един доцент за три минути закачи детето на уреда всичко ОК. Детето е добре вече на 6 год. Слава Богу всичко наред.


01 Април 2020 20:08 | Сърфо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

НЕ СТЕ ХОРА


01 Април 2020 20:17 | Opa
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А сега видехте ли теста за 100 лв в Рамус колко е надежден!! ИЗМАМА


01 Април 2020 20:44 | Сравнение
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

За съжаление голяма част от лекарите в Благоевград, сравнени с тези от София, са на нивото на футболистите от Пирин, сравнени с тези от Реал Мадрид! Толкова си могат! Но за сметка на това какво самочувствие!!!


01 Април 2020 22:09 | Непонятно!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А защо ли всички скочиха срещу личните доктори /5 Човека/ от Банско? Защото трябваше да ги опетнят ли?


01 Април 2020 22:14 | До ДААА
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

А бе, ти от колко болници си излязъл с краката напред?


01 Април 2020 22:37 | ДААА
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бог да прости Майка, Бог да прости и Баща ми, а на теб простотията ти. Само по обръщението си ясен елементарен болничен служител с купена диплома - търгаш. За съжаление има и много съвестни доктори които страдат заради такива като теб.


01 Април 2020 22:59 | ...
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дано не ви се наложи... ще ви убият за 1 ден


02 Април 2020 00:28 | edin
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

V Blagoevgrad niama specialisti, vsichki takiva izbiagaha ili v chujbina ili v Sofia. Tezi, koito ostanaha neglejirat, bez pari ne raboriat i she umoriat oshte mnogo hora. V Sofia, sashto se plashta pod masata i e malko po-dobre. Kato cialo zdraveopazvaneto v Balgaria triabva da pretarpi korenni promeni.


02 Април 2020 00:31 | ттт
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Та те на брифинга нееднократно казаха каква е процедурата: Каквито и симптоми да имаш, не ти се прави тест и се лекуваш у дома докато получиш затруднено дишане и посинееш- т. е. обръщат ти внимание когато си вече за интубиране и вероятността да оживееш е 20%. Обречен си си по протокол.


02 Април 2020 12:52 | �� ����
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

всичко идва от разиграването на хората, личен лекар, разлог, благоевград, лаборатория, инфекциозно отделение .всичко това е губене на време и изпускане на болния, но такава е практиката. мен лично също така ме разиграваха по друго заболяване. седиш, чакаш от един кабинет на друг. възрастен човек или малко дете е много трудно. но кой го интересува.


02 Април 2020 12:53 | �� ����
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

до ттт точно така е


02 Април 2020 12:57 | �� ����
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

до ДААА ИЗВАДИЛИ СТЕ КЪСМЕТ.


02 Април 2020 13:04 | До Паола
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Паола трябва цялата махала предел да ти напълни муцката с кафяво.


02 Април 2020 15:24 | нннн
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

отказва и още как.. Отказват и до сега всякаква медицинска помош... нихната майка гербаджийска


02 Април 2020 15:49 | az
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

някой няма ли да напише нещо нормално бе хора


02 Април 2020 22:28 | По прнцип
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това е вирусс, с малко по-голяма вирулентност от другите. 80-90% от заразените, при добър имунитет не развиват симптоми. Смъртността е по-ниска дори от свинския фгрип - 1 - 5 %. Затова пийте Zn, Se, + vit D, C, E, A. Хората с с ниско съдържание на Zn в кръвта имат понижена толерантност към вируси. Това е доказано от китайски учени. Яжте и дъвчете джинджифил. Взимайте таблетките на проф. Памуков. Там има джинджифил, ехинацея, машерка и природен Zn. Засилете имунитета с vit C, D и Е и А. Успех.


02 Април 2020 22:29 | По прнцип
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това е вирусс, с малко по-голяма вирулентност от другите. 80-90% от заразените, при добър имунитет не развиват симптоми. Смъртността е по-ниска дори от свинския фгрип - 1 - 5 %. Затова пийте Zn, Se, + vit D, C, E, A. Хората с с ниско съдържание на Zn в кръвта имат понижена толерантност към вируси. Това е доказано от китайски учени. Яжте и дъвчете джинджифил. Взимайте таблетките на проф. Памуков. Там има джинджифил, ехинацея, машерка и природен Zn. Засилете имунитета с vit C, D и Е и А. Успех.


03 Април 2020 20:53 | �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МАРЕШКИ ЛИ МАИНАТА МУ МАГАРЕШКИ БАНДИТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар