Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания днес, Благоевград се включва с инициативи и шествие

03 декември 2019 10:50   1 коментар   2478 прочита


Отбелязваме Международния ден на хора с увреждания днес. Социалните центрове за лица с увреждания в Благоевград ще вземат участие в отбелязването на деня. Потребителите от Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания „Зорница“ ще представят своите таланти.

Младежите и девойките са подготвили богата програма за своята публика. По-късно, потребителите на всички социални услуги в града, ще излязат на шествие по алеята на здравето. То ще тръгне от моста, който води към парк „Бачиново“, а участниците в него ще заявят „Ние сме сред хората! Ние сме близо до вас!“. Изявите на потребителите от центровете в града ще продължат на 19 и 20 декември с традиционен Коледен базар пред сградата на Общината, на който ще представят изработените от тях украси, картички, картини и други.

По повод Международния ден на хората с увреждания, в Пиринско, както и в цялата страна, МВР стартира специализирана полицейска операция срещу паркирането на места за хора с увреждания. Това съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. Акцията е започнала в 6 часа тази сутрин и ще продължи до 6 часа на 4 декември. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и аналогични действия се провеждат във всички страни-членки.

В рамките на акцията екипите на "Пътна полиция" ще осъществяват контрол в населените места с акцент паркинги пред обществени сгради, търговски обекти, пазари и други, предназначени за паркиране и престой места на пътни транспортни средства на хора с трайни увреждания.

Цвети Иванова


Още за: ден   хора   увреждания   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Декември 2019 13:10 | Честит празник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Честит им и нов министър,... ужаст... тази джендърка ще ги довърши
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар