От упор! Горещо с председателя на ДСБ, опозиционерът К. Ханджийски! За управлението на Благоевград, за слабия ОБС, за грешките на кмета и неспазените обещания

07 ноември 2018 14:52   91 коментара   23009 прочита


За разочарованията и излъганите надежди........

Най-отявленият опозиционер, председателят на ДСБ, съветникът от ОБС Благоевград Калоян Ханджийски е следващият парламентарист, с който се срещаме в поредицата интервюта на политици и видни благоевградчани преди края на годината. Посрещаме бунтарят Ханджийски в офиса си, облечен в черна тениска с надпис "Системата ни убива"..

- Влизате с пропаганда г-н Хаджийски?!

- Каква пропаганда, показвам, че съм съпричастен с майките на деца с увреждания, ще нося тази тениска, в знак на подкрепа на тези, хора останали излъгани, и с които системата се гаври.

Поканих Ви, за да говорим открито за опозицията, за Благоевград, за сдружението "Спаси Благоевград", където сте активен член.

- Кога влязохте от бизнеса в политиката?

- От бизнеса?! Аз съм бил винаги на мениджърски позиции, но силно казано в бизнеса. Служител съм бил, но на високи позиции.

- Винаги сте бил твърда позиция на сегашното управление? Личностно ли воювате? Личността на Камбитов, или политиката на ГЕРБ е това, срещу което непрекъснато влизате в словесни схватки?

- Не, трябва да кажа, че при първия мандат на Камбитов, когато имаше балотаж, лично аз съм гласувал за него. Припознавайки го като човек от бизнеса и от града, познавайки го отдавна, вярвах, че той ще промени Благоевград и, че носи нужната енергия, воля и мъжество, което да изведе града ни в по-правилната посока. За жалост останах разочарован. Нямам нищо лично към него, не съм имал никога вземане-даване с него, за да делим сега нещо.

- Защо сте разочарован, къде сбърка Камбитов?

- На първо място, всичките си обещания, които той даде не бяха изпълнени.

- Всичките?!

Хайде, да не е всичките, но една голяма част от обещанията не бяха изпълнени. Основните му приоритети не бяха реализирани. Давам примери: той обеща 1500 нови работни места, логистичен център и експо-център, както и студентски кампуси. Всичко това като идея беше страхотно, но нищо не беше реализирано. Най-важното обаче, което не направи Камбитов е, НУЛА борба с корупцията и не промени тромавата, тежка администрация. Напротив, нещата се затлачиха много по-дълбоко и Благоевград се придвижи надолу в негативен план.

- Къде има корупция? За какво говорите?!

- Навсякъде в общината! Аз съм общински съветник трета година и съм бил на един търг. Ежемесечно има безброй търгове и съм изолиран от тях, поради причината, ще се разкрия корупционни практики.

- Значи смятате, че тази корупция е видна в тези комисии, които провеждат търговете?

- Много повърхностно се вижда. Винаги пет фирми печелят основните поръчки. За някои от поръчките така се правят правилата, че предварително се знае кой ще спечели. Безброй са нарушенията, които могат да се видят с просто око. Давам един пример: фирмата, която спечели търга за осветлението, беше участвала в търга с време за реакция 1 минута. Нали разбирате, че това е антилогично?

- Това бяха условията на търга ли?

- Част от изискванията за точки бяха време за реакция. За да се класира тази фирма, тя даде една минута. То линейките идват след половин час.

- Поставяте ли тези въпроси в общински съвет?

- Голяма част от тях да, въпреки че нещата са много превзети и затрупани. Смея да твърдя, че по-слаб общински съвет никога не е имало. Основната му част като състав е силно подчинена чрез тези обществени поръчки. Ако погледнете, ще видите, че голяма част от хората са на „държавната ясла“, други зависими, заради поръчките и това е, което ги прави силно подчинени, затова прекарват през ОБС всякакви безумия. Мнозинството, което са си осигурили, визирам групата на ГЕРБ и на Р. Тасков, прокарват безумни решения, които са в ущърб на обществото.

- Кое е най-голямото безумие, което е сътворило този общински съвет?

- Най-вече корупционните практики, които затлачиха общината в невъзможността да привлича инвеститори. Имаме и голям грях към обществото с не разкриването на нови работни места и не привличането на инвеститори. Всичко друго някак се преодолява, но когато младите хора си тръгват и заплатите са ниски, това вече е страшно и тъжно.

- Защо няма инвеститори?

- Заради голямата корупция. Убеден съм в това. В програмата си ние бяхме заложили бившата казарма да е за терен за индустриално незамърсени инвеститори; можеше да се развие някакъв парк или нещо подобно, осигуряващо хиляди работни места. Няколко пъти сме го предлагали, не на общинска съвет, а в срещи. Големият плюс на Благоевград е двата университета. Общината с много малко усилия можеше да субсидира преподаватели, светила в бранша, в ай ти технологиите. В тези технологии има дори закономерност, че студентите знаят повече от преподавателите. За да привлечеш такива студенти, ти трябват много скъпи преподаватели. Ние имахме проект тези студенти да подпишат договор за пет, десет години, за да не си тръгват. Разбира се, те ще имат нужда от големи заплати, за които можеше общината да се погрижи от части. Както едно време: учиш например ядрена физика и си задължен да работиш в Козлодуй известно време

- И смятате, че такива преподаватели щяха да привлекат студенти?

- Да, ако дойде едно светило в бранша и се заяви като преподавател, бидейки такъв ще докара много студенти. Тук говорим за високи заплати, а не 5-10 хиляди лева. Общината обаче решава да даде 1 милион лева за ФК „Пирин“, 500 000 за Франкофоли и друг подобен род дейности. Това е инвестиция, която предлагахме, буквално за бъдещето на децата ни. Благоевград има много важни предимства, в сравнение с други градове. Той е близо до София, но и близо до две граници, две държави. Има магистрала, два университета и изключителна близост до курорти. Той е магнит за млади хора. Освен това Благоевград е културен град, има кино, театър, опера.

- Какво пречи тогава на младите хора да дойдат в Благоевград?

- Липсата на работа, липсата на инвеститори. Те не идват, защото общината е корумпирана и не привлича нови инвеститори. Нормалният бизнес е много рационален. Няма да извадят парите си на масата с крадците. Има много други общини с по-добри условия и бизнесът отива там. Давам пример със Симитли, където се откриха 25 завода. Ние сме на 15 километра от Симитли, защо един от тези заводи не дойде в Благоевград?!. Напротив, инвеститори избягаха от Благоевград, за да инвестират в Симитли. Най-големият бич на града е корупцията в общината. Има корупция, няма инвеститори. Няма инвеститори средната работна заплата е ниска, поради конкурентния пазар на труда. Ниската заплата кара младите хора да напускат града, защото не искат да работят за такива пари. Това е омагьосаният кръг?

- Нищо положително ли няма? Много сте краен в оценките си?

- Вижте, със сигурност като фестивален център Благоевград се справи много добре. Чудесно е да се развива културата. Трябва да се признае, Камбитов е естет. Градът стана много хубав, много красив. Красива коледна украса, красив светещ кръст. Кръстът е предложение на трима кметове преди Камбитов, но се реализира по времето на Камбитов и е чудесен пример за изпълнение на проект. За Франкофоли мога да кажа, че е прекрасно като инициатива, но може би се отделят прекалено много пари за фестивала. Има една грешка, която допускат повечето кметове, и в България, а и световен мащаб. Всеки идва с някаква идея за грандиозност. А хората искат прости неща: от дупката пред къщата им до замърсения въздух. Като говорим за замърсения въздух, искам да заявя, че нашето гражданско сдружение „Спаси Благоевград“ внася петиция в европейската комисия. Цялостната околна среда е на много ниско ниво и тук е голяма вината на кмета. Няколко доклада назад във времето ни посочват като град със значително замърсяване. Общинската администрация не предприе никакви мерки след тези доклади. Аз например бих стартирал голяма зелена зона, парк. Освен това може би голяма част от града бих я направил пешеходна зона. Трябва да се реши и проблема със старите рейсове. Никой от тях не отговаря на стандартите. БИО ТЕЦ „Рубин“ ни изтрови, и продължава да ни трови, идват проверки, слагат някакви актове от 200лв. и това е. Една камара чиновници си затварят очите. Никой не прави нищо.

- Застрояването не е ли причина за замърсяването?

- Не, застрояване има там, където има развитие на града. Самият Благоевград вървеше в правилна посока и имаше интерес към строителството. Когато няма строителство, няма да има развитие и на града. София например е най-застроеният град, но е и най-желаният за живеене град. Ако се намери някаква средна алтернатива, ще се разшири проблемът.

Като сте радетел за чистотата на въздуха, защо не подкрепихте общинската програма за чистотата, вие не гласувахте за набелязаните мерки в нея?!

Тази програма се търкаля с години, нищо не се прави по нея, не мога да подкрепя такава програма.

- Как оценявате ремонтите в момента? Кметът изпълнява поетапно програмата си и преобразява града?!

- Нещата пак са в порочен кръг. Надзорът им е през порочните фирми, които са в общината. Не може 100 метра от улица „Марица“ да се правят 8 месеца. В нормалния свят това става за месец, максимум два. Според мен се прави по този начин, защото механизмът е опорочен, надзорът е нула, а идеята е да се усвояват едни пари.

- Какво ще кажете за санирането? Не заслужава ли добра оценка кметът Камбитов за санирането?

- При всички положения за активността да санира много -Заслужава. Иначе като национална програма доста, доста пропуски. Например ние санираме сега аптеката на Марешки, като ние говоря държавата. Санираме блока, санираме и аптеката. На някои пет апартамента, при други нула. Пак се връщам на замърсяването на въздуха, че се сетих нещо. Когато замърсяването в града е огромно, можеше при санирането да се сложат филтриращи системи на комините. Методика, която евтино и лесно можеше да оправи мръсния въздух. Това са елементарни неща, за които всеки може да се сети. Завършил съм „Икономика и мениджмънт“, но не е нужно да си завършил нещо специално, за да знаеш как да мислиш. В света например навсякъде осветлението е соларно, ние влязохме в някакви проекти, едни лумени и лампи, които не са добре направени, отново през подбрани фирми. Затова и хората са негативно настроени. А пари има, бюджетът е достатъчно голям на Благоевград. Да, не стигат за всичко, но когато имаш ясно структурирани предложения и те са съобразени с бюджета, смятам че ще стигнат.

- Колко предложения имате в общински съвет?

- В интерес на истината малко, защото нито едно не влиза и не стига до края. Сега ще входирам питане за депото. Ние харчим огромни пари, за да извозваме боклука на нанякъде, но Благоевград не знае един тон от този боклук срещу каква цена и къде го возим. Питали сме в общински съвет и сега ще входираме официално питане. Знам обаче предварително отговора. Ще ми кажат: ей тука сме го договорили с една фирма, ще има някакъв мърляв отговор за цените и това е. А нали знаете, че няма безплатен обяд. Това са пари от общинския бюджет и ще има, предполагам, и нова цена на такса смет.

- Според Вас, нещо в управлението на Благоевград куца?

- Според мен Благоевград се управлява зле. Пирамидата е обърната обратно, фундамента трябва да е за гражданите и да бъде тяхната воля. Всичко да произлиза от гражданите. А тук е на обратно- нашите фирми, един кмет, който най-вероятно утре няма да живее в Благоевград, кмет, който е толкова „долюбван“ от феновете на „Пирин“, че не отива на стадиона, за да не чуе колко много „го обичат“. И тази любов е характерна за целия град. Срещам се ежедневно с бизнеса и дори хора, които са много близки с ГЕРБ са разочаровани от това управление. Бизнесът в Благоевград боксува. Тук работят 10 сериозни фирми, които имат бизнес извън страната, така им е структуриран бизнеса, и са независими от България, затова не усещат несгодите. Всички останали изпитват огромни затруднения. Когато един бизнесмен не изкарва достатъчно, той не харчи, не ходи в заведенията, не посещава клубове харчи по-малко и така се заформя омагьосан кръг.

Вие сте отборен играч. Колко души от вашия отбор имате в общинския съвет?

- От моята партия има само една жена- Румяна Кръстева. Ако говорим на практика- боря се сам. Нямам уговорка за следващи избори и се боря сам.

- Каква е вашата прогноза за изборите?

- Мисля, че Борисов ще „бута нещата“, за да прескочи Нова Година и ще обяви предаването на властта. Натискът е огромен. Смятам, че правителството ще падне след Нова година.

- Какво ще е следващото правителство тогава?

- В такава нестабилна обстановка е много трудно да се говори. ГЕРБ ще продължат да бъдат фактор още поне една година, като според мен ще загубят местни избори догодина, есента.

- Кой според Вас ще спечели в Благоевград?

- Не знам, някой, с помощта на който градът ще тръгне напред. Аз съм на 47 години и не съм виждал до сега по-лошо управление на града и Благоевград по- празен и скучен.

К. Костов

91 коментара
07 Ноември 2018 15:32 | Стоян
Оценка:
-12
 (
42
 гласа)

Лелеле, откъде се извъди, бре? Вземи се скрий, некадърник. Толкова си зле, че трябва да те е срам да се показаш


07 Ноември 2018 15:36 | Весела
Оценка:
26
 (
46
 гласа)

Браво Калоянче, добре си ги подредил, успех !Много си прав


07 Ноември 2018 15:37 | Нина
Оценка:
-17
 (
45
 гласа)

Майкооо, смешник. Толкова си зле. Политик, бизнесмен, Е няма що. Тва ли са ни политиците


07 Ноември 2018 15:37 | Веска
Оценка:
-10
 (
40
 гласа)

Хахахахха, бояджия. Може да удариш едно рамо по ремонтите в града. Знаем, че добре се справяш с четката и боята


07 Ноември 2018 15:39 | Розмарин
Оценка:
-16
 (
36
 гласа)

Некадърник. Пукаш се от яд, че не си на нивото и позицията на кмета. И явно го показваш и заявяваш. Еми ходи си на Стоб и не се бъркай в неща, от които не разбираш грам


07 Ноември 2018 15:40 | Любима
Оценка:
-10
 (
32
 гласа)

Калояне, ходи в Скай дриймс да пиеш и не се излагай повече. Показа колко си "компетентен" и "можещ" и "Знаещ". Спри да се излагаш, освен обект на подигравки в друго не се превръщаш.


07 Ноември 2018 15:42 | Ваня Тодорова
Оценка:
-11
 (
33
 гласа)

Има ли някой, който да приема сериозно този бояджия?


07 Ноември 2018 15:43 | симо
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

тролчетата се вкючиха .калоян винаги е казвал истината, честно момче, не обръщай внимание калоне действай но си сам брато


07 Ноември 2018 15:50 | Йордан
Оценка:
-14
 (
30
 гласа)

Не си го виждал по-празен и скучен? Вземи да раздвижиш малко из улциите тогава, да се запознаеш със същността. Смотаняк, толкова да си зле.... не бива


07 Ноември 2018 15:51 | До Симо
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Каква истина е казвал, бре. Че той първо е неграмотен, второ е супер нереален да се излага така. Да ходи да боядисва и да плаща на тролчетата да го защитават.


07 Ноември 2018 15:52 | Пеева
Оценка:
-12
 (
30
 гласа)

Кана, не се излага, бе момче! Колкото и да те боли, Камбитов е на светлинни години пред всички дето сте се насочили към неговия стол07 Ноември 2018 15:53 | Трайчо
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

Това, този с бояджийските способности ли е? Не е сериозно...


07 Ноември 2018 15:53 | Малкия Петърчо
Оценка:
-13
 (
27
 гласа)

Какво си внесъл бе, бояджия смотан, никой не е чул за нещо направено от теб


07 Ноември 2018 15:54 | благоевградчанин
Оценка:
-18
 (
30
 гласа)

Абсолютно мога да опровергая всявка дума на Калоян, първо-градът никога не е бил по-добре упрвляван, второ0 градът никога не е изглеждал по-добре, трето- в града никога не е имало толкова много паркове и места за отдих, четвърто- никога не е имало концерти, фестивали и т. н. и защо се набляга само на Франкофоли, нима само този фестивал си имаме. Имаме Тара-ра-бумбия, за тези които обичат театъра, имаме Литераекспо- за тези които четат, имаме Талантино- за малките театрали, имаме турнир по футбол- за любители на спорта, имаме изключителна Великденска и Коледна програма, и всичко това е благодарение на Камбитов., Да се информира Калоян и тогава да търси изява.


07 Ноември 2018 15:54 | Елена
Оценка:
-8
 (
28
 гласа)

Калоян за Благоевград е срам!


07 Ноември 2018 15:56 | Поли
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

За такива като Ханджийски, народът е ка Ал "порасна ха пил и, прое.... а Ковачки"


07 Ноември 2018 15:57 | благоевградчанин
Оценка:
-15
 (
23
 гласа)

Абсолютно мога да опровергая всявка дума на Калоян, първо-градът никога не е бил по-добре упрвляван, второ0 градът никога не е изглеждал по-добре, трето- в града никога не е имало толкова много паркове и места за отдих, четвърто- никога не е имало концерти, фестивали и т. н. и защо се набляга само на Франкофоли, нима само този фестивал си имаме. Имаме Тара-ра-бумбия, за тези които обичат театъра, имаме Литераекспо- за тези които четат, имаме Талантино- за малките театрали, имаме турнир по футбол- за любители на спорта, имаме изключителна Великденска и Коледна програма, и всичко това е благодарение на Камбитов., Да се информира Калоян и тогава да търси изява.


07 Ноември 2018 15:57 | Д
Оценка:
-12
 (
24
 гласа)

Само критика и празни думи! Заучени фрази! Кой те подстрекава за да си толкова гневен?


07 Ноември 2018 15:58 | Мартин Димитров
Оценка:
-9
 (
21
 гласа)

Чета и не вярвам на очите си. По_добре млъкни, бе Кала


07 Ноември 2018 16:00 | Ваня
Оценка:
-11
 (
21
 гласа)

Познавам Калоян отдавна, никога не е има правилна самооценка


07 Ноември 2018 16:00 | Филип
Оценка:
-13
 (
21
 гласа)

Вземи да си удариш една, да ти мине гнева.... Камбитов акъла ти е взел, така жажда за власт, такава завист, че му се получават нещата... Вариантите са или една злобарка или... има специални телефони, на коит ода си поръчаш "приятелка"


07 Ноември 2018 16:01 | Кирилов
Оценка:
-13
 (
19
 гласа)

За учени фрази и клишета, срам


07 Ноември 2018 16:01 | Георгиева
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Ханджийски, защо се излагаш така, бе, момче?


07 Ноември 2018 16:02 | Дядо
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Дядо Мраз пак взе да се излага


07 Ноември 2018 16:03 | Лили
Оценка:
-14
 (
22
 гласа)

То само като го погледнеш тоя Калоян и ти става ясно що за стока е


07 Ноември 2018 16:03 | Лили
Оценка:
-13
 (
25
 гласа)

г-н Ханджийски, като стара гражданка на Благоевград, ясно мога да заявя, че никога не съм изпитвала по- силан антипатия от тази, която имам към вас. Никога не съм срещала и човек, който да ми е по- противен от Вас. Вземете се лекувайте


07 Ноември 2018 16:05 | Петя
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Камбитов оправя това което са му оставили !А какво оставиха предшествениците е по-важно! Е човек трябва и да се срамува поне малко .Защо не коментираш и това което е направил Камбитов? Е доста е....


07 Ноември 2018 16:07 | Паола
Оценка:
-15
 (
23
 гласа)

Ханджийски, Калояне, не разбра ли, няма как да стане,
Кмет ще бъдеш, ама във мечтите,
Ако не вярваш, ходи и другите попитай,

За тая работа не трябва да си бояджия,
Акъл си трябва и тапия,
Я, по-добре седни си, поплачи си
Ако и това не ти помогне, на село, ти иди си


07 Ноември 2018 16:08 | димитър благоев
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

аз не разбирам от работата на кмета, ама тебе като те знам каква си разсипия, нема начин да си се верва, бояджия, само за това ставащ


07 Ноември 2018 16:11 | Паола
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Дали Андон е, или Калоян,
Все е тая, все е срам,
За кметски място те се борят,
Плюят мажат, лъжат, спорят.

Силата не им е в политиката,
Повече отива им мотиката,
И защото те са слаби опоненти, Клевети разпространяват, вместо аргументи....


07 Ноември 2018 16:11 | тоя па
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

калоянчо, злата да не е почнала с вуду магия да ти действа та си поверва толко, смотаняк
едвам ти изтраях интервюто да го чета, на колко години си казваш... на 50 или на 5, щото нещо като инфантилен се изказваш
струма махнете го тоя от снимката бе, Благоевград не заслужава този да има жителство тук, срам и позор


07 Ноември 2018 16:13 | гражданин
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

аби хич не инфантилен Калоян мръсната поръчка му викайте на тоя


07 Ноември 2018 16:14 | Р
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Толкова ли имаш власт? Ами нека ти се доверят хората! Ама стратегията ти е грешна!


07 Ноември 2018 16:14 | А. Тодоров
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Лелеее, мъка..... И срещу Камбитов да тичате, няма да го стигнете


07 Ноември 2018 16:16 | А. Тодоров
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Пак ще се срамувам, милия, толкова си може. Абе, калоянееее


07 Ноември 2018 16:16 |
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

С това, че постоянно говорите за корупция, създавате кофти имидж на града ни и едва ли някой ще иска да инвестира тук. Вие сте общински съветник и трябва да работите за благото града .Но след като изчетох интервюто, оставам с впечетлението, че сте много негативен и неискрен човек.


07 Ноември 2018 16:19 | Силвия
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Когато си добър в това, което правиш, винаги ще се намерят хора, които да плюят. Това е Кмабитов, който прави много и Калоян- който хейти и отрича всичко. Защо? Защото е жалък и елементарен


07 Ноември 2018 16:23 | Снууп Дог
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

хахахха, освен смях кво друго. Тоя е пълен смешник. Тва не е ли тоя дет бойдиса паметника на Благоев? И ся му викат Дядо Мраз?


07 Ноември 2018 16:24 | тоя го знам
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

абе всики стее мани бегай, ама тоя го знам, само лъже хората и си придава важност въздух под налягане с неприятна миризма


07 Ноември 2018 16:26 | Ралица
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Калояне, ти си разочарование


07 Ноември 2018 16:29 | Село у градо
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Вземи си иди на стоб некадърно муле


07 Ноември 2018 16:30 | Обс
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Кана, толкова си смешен, че чак ми ставаш грешен


07 Ноември 2018 16:39 | Малкия
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Даже и в това интервю се вижда, че е гола вода тоя Каната


07 Ноември 2018 16:40 | Васло
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Пии една Рилана и се скрии бе, бояджия смотан


07 Ноември 2018 16:43 | mnogo si zle
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Калояне много си си зле брат


07 Ноември 2018 16:44 | ИСТИНАТА
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Всичко, което казва Калоян е точно така и всеки го знае. 99% от тези, които го плюят са на заплата към смехотворния ни кмет, което също го знаят всички. Като го обиждате така, само го издигате в очите на хората. Браво на Калоян за смелостта да каже истината.


07 Ноември 2018 16:53 | тръмп
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

Каната се е взел насериозно. Срещу кмета да върви няма да го стигне. Камбитов е далеч пред тази водоноска.


07 Ноември 2018 16:55 | каспаров
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Калияне защо дрънкаш глупост. Какви професори, какви пет лева. Камбитов докара 20000 хиляди човека на Франкофоли, ти искаш бившата казарма да я дадеш на бизнесмени, пари да правят. Боядисвай смело с Пастело


07 Ноември 2018 16:55 | Кирил
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Камбитов е кмет мечта,
стана ви ясно и ви заболя


07 Ноември 2018 16:56 | Росен
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

ако тоя продължава да е в политиката аз се махам от тоя град. Не може да имаме такива некадърници в местния парламент


07 Ноември 2018 16:58 | колега
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Камбитов много ви отпусна и вие си повярвахте. И чеп за зеле не става от вас. Давал предложения, какви бе аланколу.


07 Ноември 2018 17:02 | Ivo
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Напълно е прав за всичко което е казал!!!


07 Ноември 2018 17:05 | Иван
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Смешкооооо, много си навири носа. Камбитов може да те смаже само с думи, ама си му под категорията


07 Ноември 2018 17:07 | Любо
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Бояджияяяяя, ходи се скрий !


07 Ноември 2018 17:12 | Иван
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Кой, кой се надига? АУУУ, потрес


07 Ноември 2018 17:15 | командос
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Камбитов такива като този ще ги мачка без да се изпоти. Саниране, Франкофоли, ремонти на улици, паркове, градинки, ремонти на училища, детски градини и още куп други неща. Кана само може да мечтаещ за толкова свършена. И бъди сигурен че в следващия общински съвет няма да те има.


07 Ноември 2018 17:22 | Лъчо
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Абееее, смешник. Оди си на село


07 Ноември 2018 17:23 | паскалев
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

И като е сложил тази тениска, какво от това. Кана ти за Благоевград какво направи, че не се сещам. Изключвам боядисването на паметника, което наистина си е "подвиг". Затова трябва час по скоро да се сложи край такива като теб, които искат да се мушнат в общинския съвет, без да има смисъл.


07 Ноември 2018 17:25 | избирател
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

Камбитов на мига трябва да спре да обръща внимание на подобни недоразумения. Под нивото ти е кмете, този Калоян.


07 Ноември 2018 17:26 | BeKo
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Нищо против Ханджийски, казва и верни неща. Но как той е целия в бяло, пък колегите му -съветници, са маскари, а общинарите - корумпирани. Ами да напусне този съвет, щом е "най-слабия" по собствените му думи. Илко Стоянов вече го направи...


07 Ноември 2018 17:29 | гражданин
Оценка:
-14
 (
16
 гласа)

Благоевград се управлявава добре. Има още много какво да се прави. Камбитов има и пропуски. Но в сравнение с Паскалев и Причкапов сегашното управление е цвете


07 Ноември 2018 17:29 | тръмп
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Да това ще бъде наистина добро дело, да напусне съвета. Илко даде пример, ред е и на други. Ама не им се иска на някои, чакат нещо да изпадне под масата. Камбитов да си следва политиката и да не обръща внимание на подобни измислени политици.


07 Ноември 2018 17:30 | Kirova
Оценка:
-11
 (
13
 гласа)

Чудна работа, явно признава, че този слаб общински съвет почти нищо не прави за града и хората. Но пък атакува кмета, а с това и стотици, дето работят в тая община. И с лека ръка слага сума ти народ в графата "корумпирани".


07 Ноември 2018 17:32 | Ради
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Калояне, Калоянеееее, много си жалък, човек. Не се излагай


07 Ноември 2018 17:37 | Лина
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

Като го погледна Калоян, ама много ми прилича на овен в главата, честно


07 Ноември 2018 17:37 | Христо
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Трън ти е в очите тоя кмет, Калояне. Нема ли да се скриеш вече . Бояджийооо


07 Ноември 2018 17:42 | Рени
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Тоя, сериозно ли?


07 Ноември 2018 17:43 | Соня
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Не си достоен, бояджия, не си


07 Ноември 2018 18:23 | Успеъ
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Кое не е верно, за фирмите около кмета, за работните места за привлечените инвеститори за корупцията в тоя град ли ?Нещо така си коментирате и Вие колко да не заспите


07 Ноември 2018 18:28 | Паола
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!

Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ….


07 Ноември 2018 18:41 | bore
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Не си достоен


07 Ноември 2018 18:51 | мая
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

майко мила, защо въобще взимате интервю от човек, който си няма хал хабер от нищо!? Та той, не може да формулира едно изречение в Общинския съвет, рамкира, но не дава никакви решения. Това е абсурдно


07 Ноември 2018 19:15 | Калоян
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Прост и тъп си Калоян е. По-далеч от Скай дриймс не трябва да стига. Ходи там, стой си и не се показвай, че си срам


07 Ноември 2018 19:20 | PIRIN
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Ако беше са с кмето интервю щехте да пюлете по него с нещата които калоян казва, егати народа нема угодия


07 Ноември 2018 19:24 | старогражданин
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Приемете го Калоян като най-ниска степен на атаката срещу Камбитов . От общината изтича информация. Къде отива? Дано е само на Запад...


07 Ноември 2018 19:28 | Паола
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Продължавай кмете да дерзаеш,
Продължавай, как да управляваш – знаеш,
Успехите ти са несравними,
Затова злобарите са толкова раними.

С твоя усет към подем,
Благоевград ще бъде със Европа в тандем,
Ние ще продължим да бъдем с теб,
Мачкай хейтърите ти наред!


07 Ноември 2018 20:09 | Паола
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Простоват, но амбициозен,
Отдалеч ще го познаеш- рошав е и малко грозен,
Столът кметски е неговият блян,
Все крои и мисли пъклен план.

Но целта му е химера,
Туй е ясно не от вчера,
Знаем що за стока Каолоян е,
За велик се мисли, всъщност срам е.


07 Ноември 2018 20:34 | Щерев
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Глупак. намерил се и той оценки да дава. Ти си пример за това как един уважаван себе си човек не трябва да се държи и не трябва да изглежда. Ти си некадърник, Кала


07 Ноември 2018 22:12 | Огнян
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Калоян е, на тебе трябва да ти се върнат първите седем години.


07 Ноември 2018 22:49 | когато
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

когато бяха изборите, местните предните, калоян ходеше и казваше че камбитов бил най великия, после дойде една вечер при кръстнико и почна други неща да дума ама не тава така все някой друг му виновен. харесвам те кана, ама много лъжеш


07 Ноември 2018 23:47 | Хан Аспарух
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

ОТКЪДЕ ГО ИЗТЪПАНЧИХТЕ ТОЗИ ШОПАР БЕ?
ТОЙ ЗА НЯКОЙ ДРУГ ГРАД ГОВОРИ, А НЕ ЗА БЛАГОЕВГРАД!
ОТВРАТИТЕЛЕН ТИП: (


08 Ноември 2018 03:40 | Калоян
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Дядо Мраз... Изложи се за час, ама май ще ти търпи задни, предни и други скорости лоста. Как ги измисля тия неща? Браво, Бояджия, браво, смешен, та жалък си, Калояне


08 Ноември 2018 08:12 | Приятелче
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Всичко е точно така, но защо не казваш нищо за зареждането на лечебните заведения със скъпа вода ? Защо не коментираш здравните заведения, та нали ДСБ са в основата на назначаването на шефа на МБАЛ и Свети Мина ? Или това вече не те вълнува


08 Ноември 2018 08:37 | Христо
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Защо не казваш за твоите схеми? Защо криеш твоите кражби, лъжи и измами? Разкажи за тях повече


08 Ноември 2018 08:39 | Рени
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Да, бе, ще разкаже. Затова трябват топки


08 Ноември 2018 08:52 | тръмп
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Каната е смешен и той си го знае. Но дано се вразуми и да се скрие от политическата карта. Камбитов е на светлинни години от него.


08 Ноември 2018 09:26 | Костенарова
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Жалки тролчета.... 90% от коментарите са писани от трима души... дори не знаят как да го направят, за да не си личи... положението е доста точно описано в интервюто... ако не сте съгласни- използвайте аргументи, а не лични обиди и квалификации... ама откъде толко акъл у гербаджии... всеки некадърник е във властта...


08 Ноември 2018 10:47 | Ренета
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Няма да нужда да се използват каквито и да било аргументи. Интервюто е пълен фалш, а политиката и управлението на Камбитов е налице. Нови площадки, санирани блокове, подобрени паркове, ремонт на Спортен интернат, откриване на плувен басейн, фитнеси на открито, велоалеи, фестивали, културни мероприятия, за деца, за големи, нов център, нова пожарна, ново МВР, нови кръгови, работа върху инфраструктурата. Ремонт в училища и детски градини, ремонтиране на социални жилища, отваряне на нови такива, реализиране на европроекти, решаване на проблеми трупани с години.


08 Ноември 2018 11:31 | благоевград
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Калояне ти си малоумен, твърдиш неща които са не само неверни, а и смешни. Каква корупция в общинския съвет, та нали и ти си там. Най слаб бил този общински съвет, може и така да е, но дали не е и заради такива като теб, дончо, злата, безгласните букви от бсп-то, мама, и други. Ти нямаш право да говориш за бизнессреда или икономика. Цял живот си на заплата и хранилка както сам признаваш. За толкова години в политиката не разбра, че с отрицание, злоба и нападки нищо не се постига. Ще си останеш с боядисването на паметника и нищо повече.


09 Ноември 2018 16:53 | благоевградчанка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До БЛАГОЕВГРАДЧАНИН:
По повод твърдението ти че градът никога не е имал повече паркове и места за отдих! Та те застроиха всички градинки бе, шизофреник!!
Удри, Кала, нека плащат на троловете, вкарай ги в преразход :) :) :)


09 Ноември 2018 20:29 | rilana
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

много съжаляваме, че истърсака калоян е толко прост, много се извиняваме
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар