От съдебната зала в Благоевград! Делото срещу екскмета на Петрич В. Илиев и счетоводителя му се отлага. Заради томове документация, вещите лица не могат да направят експертиза още поне 6 месеца!

18 октомври 2018 14:17   4 коментара   14109 прочита


„Имаме и друга работа, това е огромно количество документация” - заяви д-р Ковачева, едно от вещите лица в знаменития процес

Днес в Окръжен съд Благоевград продължи делото срещу екcкмета на Петрич Вельо Илиев и бившия главен счетоводител на общината Младен Пильоков. Изненадващо за всички, Пильоков не се яви в съдебната зала, но беше представляван от своя адвокат. Кметът Илиев се появи лично, но през цялото време не обели и дума на никого.

Заседанието нямаше как да продължи, заради липсата на Пильоков, а и един от съдебните заседатели не дойде. Все пак съдия Татяна Андонова мина по същество и запозна страните тримата вещи лица, които са назначени, за да анализират документите по делото.

Вещите лица обаче не бяха толкова щастливи, че пред тях се изправят десетки томове за анализ. Андонова ги попита все пак за какъв срок биха могли да анализират цялата документация по случая.

„Имаме и друга работа, това е огромно количество документация. Предполагам, че за 6 месеца можем да се справим, но би могло да отнеме и повече време”- заяви от името на всички д-р Ковачева, едно от вещите лица.

Съдия Андонова взе под внимание това, и определи следващото заседание по делото за дата 13 май 2019г, но все пак предупреди вещите лица, че трябва съвестно да прегледат всички документи за дадения срок.

Припомняме, че кметът Илиев е обвинен, че за периода 2007-2011 като кмет не е изпълнил служебните си задължения и не е провел процедури за възлагане на малки обществени поръчки- открит конкурс за доставка през 2007 и 2008 година, и обществени поръчки за доставка през 2009, 2010, и 2011г. на лекарствени продукти на ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите в община Петрич.

Според обвинението с тези свои действие е целял да набави за "Фарма Петра" ЕАД- Петрич облага в размер на 926 281, 91лв. без ДДС, като от деянието му настъпили значителни вредни последици в същия размер за община Петрич.

От своя страна Младен Пильоков в периода 20.04.2006г. до 19.10.2011г. като главен счетоводител на община Петрич не е положил достатъчно грижи за управлението и запазването на повереното му имущество.

С. Петров

4 коментара
19 Октомври 2018 09:15 | ТУК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРАВО ВЕЛЧО ПРОТАКАЙ ВСЕ ТАКА ДОКОТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, ТОГАВА ОТНОВО ЩЕ ТЕ ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ И ДЕЛОТО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ


19 Октомври 2018 10:27 | Димитър Петков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това ако не е шикалкавене, здраве да е! Какви са тези купища документи ? От ясно, по-ясно престъпление -фалшиви рецепти, фалшиви пациенти, фалшиви печати и това е...
Ама стане ли въпрос за много пари..... Сега Силвия Рутпут, която изхарчи парите да ги съди в Страсбург.


19 Октомври 2018 16:03 | 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Каква д-р Ковачева бе? От кога старите подлоги станаха докторки. Всички знаят как завърши Наска ЮЗУ със старите професори. Айде моля ви се!!! Че и доктурантура защити-ццц...


20 Октомври 2018 05:38 | Вельо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе да ви кажа - вообще не ми дриме на шлиферо !
Никой не може да ме трепне .
На изборите догодина, Бръчката ще е аут !!
Аз ке съм кмет и да видим после, пак ке се ду.... е
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар