От началото на годината: По 250 чешки туристи седмично пристигат в Банско

13 февруари 2021 14:03   1 коментар   3728 прочита


Посрещаме по 250 чешки туристи на седмица в Банско от началото на януари, като продължават и в момента. Не лисват и такива, които пристигат с лични автомобили. Това заяви маркетинг директорът на български туроператор Валентин Грозев. Те се завръщат в зимните курорти на България след 30 години. 

Според него преоткриването на България се дължи на затворените ски курорти в Италия, Австрия, Франция и Швейцария, където традиционно ходят чехите, предава travelnews.bg. „Много са доволни от Банско - както от ски зоната, така и от хотелите, храната и мерките срещу разпространението на COVID-19“, подчерта Грозев, като допълни, че започва предлагането и рекламирането на България като дестинация за зимен туризъм на чешкия пазар. 

По отношение на предстоящия летен сезон Грозев съобщи, че още от септември в Чехия текат резервации  за родното Черноморие. През ноември и декември обаче те  напълно са спрели. От около седмица интересът им отново е подновен.  

През лятото на минлата година от варненския туроператор са посрещнали над 12 000 чешки туристи, през 2019 г. броят им е надхвърлил 45 000. 


Още за: Банско   туристи   ски   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
13 Февруари 2021 14:30 | ...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Затварят всичко българско и внасят чужденци с вирус ..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар