От любов към тениса на маса банскалия сътрвори красиво дело

07 октомври 2019 09:13   3 коментара   4435 прочита


Подбуден от страстта си да рисува и любимият си спорт - тенис на маса, роденият в Банско Николай Бизев, с още няколко свои съмишленици, изрисува скучните стени на тенис клуб „Джангал” и като завършек на това красиво дело, организира приятелски турнир, в който участие взеха повече от двадесет тенисисти от страната и региона.

Привлечена беше и чуждестранната общност в града ни, с желание за сътрудничество и нови приятелства. Специални благодарности бяха изказани на Община Банско за подкрепата към този спорт. В рамките на два дни за всички желаещи да се учат на тенис, се предостави безплатно професионален инструктор.

Бизев сподели, че драконът на стената вече носи името Джангал и става символ на спортния клуб. Почетни гости на събитието бяха Георги Икономов и Асен Кирицов, които не останаха безучастни, а с играта си допринесоха за по-голямо настроение в залата още при загрявката. Икономов поздрави организаторите, като им пожела турнирът да остане традиция и за в бъдеще.

П. Иванов

3 коментара
07 Октомври 2019 11:07 | А кой му гони топките?
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

.Венета Тенева-а-а-а!


07 Октомври 2019 16:50 | История на тениса в Ба
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Имаше един коментар за създаването на тениса в Банско от Икономов. Как го пренесъл от Китай и го внедрил в Банско, но са изтрили коментарът. Жалко! Подрастващите няма да могат да научат нещо повече за този спорт и неговият основател Икономов. Напоследък, обаче много си изпуска топките и се налага госпожа Тенева да му ги хваща. А тя припка като "пиленце" около тенис-масата.


07 Октомври 2019 16:57 | Четохте ли обръщението
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тенисът на Икономов е нищо в сравнение с обръщението му вчера! Четохте ли го? Да! И аз го четох. Страхотно е. Останах без думи. Затова няма и коментари-защото всички прочели го остават без коментар, без думи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар