От днес по бензиностанциите - подробни касови бележки

01 април 2019 09:57   1 коментар   3885 прочита


От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойността на тяхното придобиване.

Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, съобщиха от НАП. Промяната влиза от 1 април.

Съгласно новите изисквания, при продажба/зареждане на течни горива, във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще трябва да е отпечатана на отделни редове по вид гориво и информация за размер на ДДС за продаденото/зареденото гориво; размер на акциза за продаденото/зареденото гориво; продажна цена на горивото без акциз и без данък върху добавената стойност (нето стойност); покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).

От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, обучения, сервиз и др./Dnes.bg


Още за: шофьори   бележки   данъци   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Април 2019 12:51 | Един човек
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе разликата си е чиста печалба. Колко ли голям процент от разходите са останалите пера, а? Заплати, сервиз, обучения ... айде стига де, да, ... те са някакъв процент от себестойността, но не са 50%, така че приблизително всеки ще си направи сметката кой колко печели. НАП се погрижиха за това, тази тайна да се разкрие макар и не съвсем точно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар