От днес от Благоевград до Бургас ще се движим само по автомагистрала

09 декември 2016 12:06   8 коментара   49056 прочита


Само за 100 дни пуснахме нещо, което се чакаше над 20 години, заяви Лиляна Павлова на откриването на дясно платно при надлеза за Казичене

Само за 100 дни пуснахме нещо, което се чакаше 20 години. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова при пускането в движение на новоизграденото дясно платно при надлеза за Казичене, предаде „Фокус".

„По традиция на студено и посред зима, но успяваме в слънчево време да открием важни за столицата, за държавата отсечки. След повече от 20 години дългоочаквано имаме дясно платно на надлез Казичене - имахме само ляво платно дълги години", обясни тя. „Благодаря лично на министър-председателя Бойко Борисов, осигурени са от държавния бюджет 7,5 млн. лв., с които за 100 дни направихме нещо, което се чакаше 20 години", посочи министърът в оставка.

По думите ѝ това е важно съоръжение, защото е част от околовръстното шосе, по която минава тежък тежкотоварен, транзитен трафик. „Това е връзката между магистралите „Тракия" и „Хемус", това е връзката с КГПП-Калотина. Има интензивно движение, което токова дълги годни се извършваше в едно двупосочно платно", добави тя. Министърът в оставка припомни, че е имало и множество инциденти. „Създаваше проблеми на хората в Казичене, на тези, които живеят в населените места тук. Изпълнихме дългогодишен ангажимент и се радвам, че успяхме да го направим професионално и качествено за толкова кратко време", допълни тя.

Тя връчи акт 16 на инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", която стопанисва пътя. Министърът в оставка пожела и безаварийно пътуване по отсечката.

След 20 години София има вече напълно завършена Северна дъга. Това каза инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" при пускането в движение на новоизграденото дясно платно при надлеза за Казичене.

„Като тръгнеш от Благоевград до Бургас се движиш само по автомагистрала", отбеляза той. „Благодаря на строителите, на надзорниците, на колектива на Агенцията, на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, на целия Министерски съвет. Те дадоха своя дан, за да бъде този мост, след 20 години, готов", обясни инж. Атанасов. „На добър път и безаварийно ползване", пожела той.

Последните 2 години са тези на усилено изграждане на обходни маршрути за София. Това каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова при пускането в движение на новоизграденото дясно платно при надлеза за Казичене, цитирана от „Фокус".

„Това за града е изключително важно, защото всички знам, че на ден вече се регистрират почти по 1 000 автомобила, а искаме да имаме по-чиста околна среда", обясни тя. „Едно от решенията, освен модернизацията на градския транспорт, това е изграждане на обходни маршрути - само за 2 години Северна скоростна тангента, Западна дъга, а сега и този участък, който притесняваше шофьорите и създаваше предпоставки за пътнотранспортни произшествия", поясни кметът.

„Когато започнахме работа, хората в кв. „Казичене" имаха редица проблеми. Един по един започнахме да ги решаваме. Сега благодарение на правителството на Бойко Борисов, на екипа на Лиляна Павлова, на пътната агенция можем да кажем, че един от последните ангажименти - важни и сериозни, които изискват много средства, вече са изпълнени", добави тя.

„Да е честит на всички новият път, желая безаварийно пътуване. Вярвам, че започнатото от Павлова и Борисов и поетите ангажименти пътната агенция ще продължи да изпълнява, защото нашето очакване е обърнато към съоръжението на кв. „Горубляне", разширението на южната дъга от „Младост" до „Горубляне" и постепенното разширение на останалите участъци", допълни Фандъкова. „Това са огромни средства и усилия. Нито един проект не става от само себе си", допълни кметът на София.

М. Иванов

8 коментара
09 Декември 2016 14:16 | ---
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

TЯ МАГИСТРАЛАТА СЕ РАЗПАДНА, ДОКАТО Я ПУСНЕТЕ


09 Декември 2016 14:23 | НЕ е ТАКА
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

А по-лани, като пускахте АМ "Струма" до Бл-град, нали пак така казахте- давай газ за Бургас, а то сега чак требвало газ.... Обърка се гербо, обърка и назе... Лиле, а може ли и до Варна да одиме или не, оти жената е оттамока, а я не знам що да прая??? Дано да не може, оти не ми се оди...


09 Декември 2016 14:37 | AC/DC
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

КАМБАТЕ НЕМА ЛИ ДА БЛАГОДАРИ ИЛИ ГО ТРЕСНА ТОК ОТ ЕЛХАТА


09 Декември 2016 16:06 | Бре
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

1-во От отбивката за Радомир до колелото при Драгичево не е магистрала.
2-ро Кой е луд да обикаля София от север за да ходи до Бургас?


09 Декември 2016 17:30 | !!
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Няма друга държава, в която злобата да е пропила душите на хората до такава степен! Зарадвайте се, ще ви бъде по-леко! Това е по -лесно от самоизяждането!


09 Декември 2016 17:31 | !!
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Няма друга държава, в която злобата да е пропила душите на хората до такава степен! Зарадвайте се, ще ви бъде по-леко! Това е по -лесно от самоизяждането!


09 Декември 2016 20:37 | ДО БРЕ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ЕМИ ИМА ЛУДИ, НЕ СЕ КОСИ. АЗ ПРЕДПОЧИТАМ ДА СМАЧКАМ 50 КМ НА МАГИСТРАЛАТА ЗА 15 МИНУТИ ВМЕСТО ДА СЕ ВЛАЧА У СОФИЙСКИЯ ТРАФИК 2 ЧАСА. АЙ СИКТИР


10 Декември 2016 19:56 | Чичо Петър до !!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не се учудвай "двойно"! Тази злоба пропи душите ни, смачка самочувствието ни, насади самоизяждане благодарение на комунисти, които по-късно се нарекоха "гербери"! Това с нищо не можеш да обориш! ТАКА Е !Жалко!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар