Осмокласник намери и върна портфейла на Светослав Дяков

24 април 2019 10:30   4 коментара   10147 прочита


В петък сутринта ученикът от 8 „б“ клас в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград Драгомир Златев Атанасов минава по тротоара между сградата на НАП и цветарските магазини. В един момент момчето забелязва, че на плочките до банкомата има мъжки портфейл и разпилени банкноти до него. Без много да се колебае Драго прибира парите в портфейла и отива до най-близкия магазин за цветя, стопанисан от Ивайла Атанасова, и й го дава. Жената веднага споделя с колежката от съседния магазин Мария Ковачева и двете заедно проверяват съдържанието на портфейла.

От документите става ясно, че собственикът е капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков. Тъй като в петък съпругата на футболиста Марияна имаше рожден ден, можем да предположим, че той вероятно е дошъл в района, за да й купи цветя, и тогава е изтървал портфейла с пари и документи. Двете жени се свързват с Дяков и му предават изгубеното. Тази хубава история ни разказа учителката от гимназията Йорданка Кръстева. Тя обясни, че Драго е скромно и възпитано момче и затова решила случката, която заслужава уважение и дори възхищение, да стане публично достояние.

В петък потърсихме за коментар и самия Светослав Дяков, който заяви следното: „Благодаря от сърце на Драго. Много се радвам, че в Разград живеят такива възпитани млади хора. Само мога да адмирирам семейството му, че са възпитали такова дете. Докато има такива като Драго, и Разград, и България имат бъдеще. Всъщност в портфейла ми имаше около 200 лева, но по-ценно е останалото му съдържание – там бяха всичките ми лични документи. Затова съм безкрайно благодарен и на Драго, и на двете дами, които веднага ми върнаха изгубеното“.

www.ekip7.bg

4 коментара
24 Април 2019 10:44 | Василев
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Браво на момчето, да живее България.


24 Април 2019 12:36 | maria
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

ГОЛЯМО БРАВО НА МОМЧЕТО


24 Април 2019 14:42 | майка
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

поздравления за момчето и неговите родители, че са го възпитали така. БОГ ДА ГО БЛАГОСЛОВИ.


24 Април 2019 15:58 | Blg
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Аре бе звезда, дай 1 000 лв на момчето за жеста. Да те помни и да се радва че е направил добро
Или за салфетки по кръчмите има ама за доброто - едно мерси
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар