Осми „Фестивал на кестена“ се проведе в петричкото село Коларово

14 октомври 2019 10:14   3 коментара   4928 прочита


Традиции, самобитност, богато фолклорно наследство и характерни за района на Подгорието ястия привлякоха вниманието на много гости от страната и съседна Северна Македония.

В подножието на прекрасна Беласица 20 шатри аранжираха прецизно и тази година партньорите на кестеновия фестивал. В тях те представиха традиционни за района ястия, приготвени по бабини рецепти. Гостите на фестивала научиха много за местната кухня, бит и култура. Кулинарно майсторство домакините демонстрираха и с подготовката на сладки и солени изкушения с кестени, защото в планина Беласица са най-обширните кестенови насаждения.

Най-малките се изправиха пред предизвикателството „Нарисувай Беласица“. Организатор на събитието е дирекцията на Природен парк „Беласица“ при Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари от района на Природен парк „Беласица“.

Празникът на Подгорието за осма поредна година се провежда благодарение и на подкрепата, която местните хора оказват.

П. Попов

3 коментара
14 Октомври 2019 11:56 | 4
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

искам тая убавата мома от първата снимка с голямата табла с хляба да ме почерпи


14 Октомври 2019 21:46 | коларово
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гошо Динев дръпна таква реч че ми разрева к. ро а Бръчи седеше долу изпотен и треперещ сигурно оти не беше дръпнал. Ей страшно фалшименто са тия отрепки и най лошо е че си играят с наште пари а ние дремем.


15 Октомври 2019 08:01 | от Петрич
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

На тези измислени политици мястото не им е на такива тържества!!! Защо все се натрапват, не разбраха ли, че не са желани, желани са само на определен кръг калинки, строители и тем подобни!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар