Още непристигнал, “паякът” за “синята зона” уплаши шофьорите

16 септември 2010 00:16   18 коментара   22775 прочита
Операцията по вдигането на джипа се проведе на паркинга пред “Кончето”, където занапред ще се помещава автомобилният “арест”
Операцията по вдигането на джипа се проведе на паркинга пред “Кончето”, където занапред ще се помещава автомобилният “арест”


Операцията по вдигането на джипа се проведе на паркинга пред “Кончето”, където занапред ще се помещава автомобилният “арест”

Пред очите им вдигна джип BMW Х5

Новият “паяк” за “синя зона” на Благоевград вчера още рано сутринта стресна шофьорите, които докато пътуваха за работните си места видяха машината да вдига черен джип BМW Х5 в района на бившия ресторант “Кончето”. Нали още няма лиценз, няма номера, няма разрешително от ДАИ, как така ще вдига колите на хората, това е незаконно, звъняха читатели в редакцията на “Струма”.

Оказа се, че доставчикът на “паяка” от фирмата, спечелила конкурса “Би Ем Лизинг Трейд” АД, е направил демонстрация със собствен джип, за да покаже на шефа на общинската фирма Александър Петров как машината работи. Предстои в близките дни да се определят четиримата шофьори, които ще работят всеки делничен ден от 7.30 ч. до 21.30 ч. на смени с “паяка”, но преди това ще минат специален курс за работа с техниката.


Още за: паяк   синя зона   паркиране   Още от: Общество

Принтирай статия
18 коментара
16 Септември 2010 02:45 | Марков
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

май ще ни налази скоро паяка
хахахаха


16 Септември 2010 06:57 | бг
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

не требва 4... двама са достатъчни, пак раздувате щата!!!


16 Септември 2010 07:32 | не
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

първо оправете улиците ... целия град е потънал от тази газификация (всяка крупка е потънала), а после тичайте с паяка да събирате на хората парите. за да може собственика на фирмата да си купи по-голям джип .... мутренска държава :(


16 Септември 2010 08:26 | Идиотщина
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Паркинги и гаражи бъка от неразумни действия. Неможе за пресрочени 20 мин или било и един час, та ако ще и цял ден, да ти вземат 10 лева за да ти махнат скобата. Не е ли по-добре да си платя, времето за, което съм се забавил, а не веднага да се хващате за десетте лева.... Аз трябва да платя за това, което принудително съм ползвал! В Касовата бележка пише ПОКУПКА! Е като е ПОКУПКА, ми дайте ми скобата! Още повече, че тази дейност с паяка и скобата е грубо нарушаване на правата на всеки гражданин да ползва свободно собствената си ВЕЩ! Познайте кой член от конституцията е нарушен, за неприкосновено право на всеки български гражданин да ползва веща си свободно. И е хубаво, че има синя зона, защото става лудница на центъра, но не съм съгласен да те глобяват по този груб начин. Още повече, че ако пресрочиш след 17:00ч. след няколко месеца получаваш писмо в, което се указва, че си нарушил общинските наредби с колата си и те глобяват между 100 и 200 лева. Е това не е ли нарушение Паркинги и Г.


16 Септември 2010 09:01 | 111
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Този паяк за пръв и последен път вдига джип. Служителите на паркинги и гаражи слагат скоби на обикновените хора с евтини коли.. За колите на местните" бизнесмени" законите за правилно паркиране не важат.


16 Септември 2010 09:16 | !
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Егати ужаса. Тия какво се прават-паяк. На 5-те улици, на които изобщо може да се паркира?! Или сега ще вдигат и колите на хората, които са си паркитали на тротоара пред дома си, защото не са паркирани правилно?! Ще видите сега как се събират пари..


16 Септември 2010 09:40 | И БРЕ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

верно раздувка на щата яко, ИЗЧУВАХТЕ СЕ У ТАЯ ОБЩИНА
а в тия "широки" улици каде ше работи тоя паяк?????


16 Септември 2010 10:33 | Родител
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Препоръчвам най-напред "паяка" да мине по улица "Илинден" покрай VII СОУ и да вдигне всички коли, паркирани на тротоара. Децата се налага да се движат по платното. Да ги пази господ!


16 Септември 2010 10:58 | айдуци
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

не съм съгласен , най-добре ПЪРВО да дойде на паркинга между блок"Лирата" и Полицията! 80% от паркиралите са полицаи и не плащат ,въпреки ,че е синя зона! как беше приказката за гарвана... а има едно пияно ли е , надрусано ли ченге , всека сутрин пристига на работа в 7 и 30 с надута на 6 уредба с чалга. Тия хрантутници се самозабравиха!


16 Септември 2010 11:10 | Росен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да купят един паяк и в Петрич, за да вдигат колите пред баничарницата на Ликсоро до училище Гоце Делчев. Човек не може да мине от там, защото паркират и от двете страни. Какво е това беззаконие, каква е тази държава, къде е полицията....


16 Септември 2010 12:47 | !?!?
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Леле тоя от Старчево съвсем е изперкал. Чула жабата , че подковавт коня... На този град само палми и паяк липсваха , а и кръгови за да стигаме по-бързо до "причкапово" кръстовище...


16 Септември 2010 13:42 | Благоевградски
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

A бе , този Александър Петров, верно ли и той е от Градево?? Паскалев само с градевци се обкръжил, да не са го направили почетен гражданин на Градево? :))
Сега да не вземете да ми кажете, че и Люба Спириева е от там , че ще повърна ...


16 Септември 2010 17:30 | До идиотщина
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Ти си пълен идиот и ходи в психодиспансера, докато не са та арестували все още!


16 Септември 2010 20:15 | Кн
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В Кюстендил паякът работи отдавна и издържа 100 човека общинска полиция.
Пратете там хора за обучение.


16 Септември 2010 21:45 | той си знае
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До идиотщина написа:ца на центъра, но не съм съгласен да те глобяват по този груб начин. Още повече, че а
Вижр това ми е мнениетор най-вероятно моето съвпада с твоето и за това се нервиш! Между другото вчера се подписах в подкрепа на диспансерите а ако съм за там вярвай ми няма да дойде полиция да ме арестува има си други оторизирани институции които ще ме приберат и при всички случаи няма да е с паяк


17 Септември 2010 08:03 | малкоумници
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Невероятната алчнотия ражда постоянно такива простотии. Ало общинарите , преди да почнете да крадете колите на хората и после да ги изнудвате за пари, направете парко места. Както е в белите държави, подземни гаражи, надземни гаражи и тем подобни или това ви се струва фантастика от Спилбърг.


17 Септември 2010 18:46 | Гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За да има синя зона според закона и здравия разум трябва да се осигурят алтернативни паркоместа. И сега като са направили целия център платен и според мен не повече от 30-40% е зает и наоколо уличките са претъпкани кой печели? Тъпня неземна, социална държава нема що!!! Ега се скашка тоя улигофрен, стратего на синята зона и сички лапачи покрай него
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар