Още една оборудвана линейка за болницата в Петрич

04 декември 2020 15:46   5 коментара   5838 прочита


Получена е допълнителната линейка, която беше заявена от Община Петрич за работата на болницата в града. След съгласуване с ръководството на лечебното заведение, линейката е закупена за 96 хил. лв., от които 46 хил. лв. средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и 50 хил. лв. от бюджета на Община Петрич – капиталов трансфер за тази година.

Линейката разполага с необходимото оборудване за транспортиране на тежки случаи до други болнични заведения, когато е наложително. Лекарите в Петрич първи са запознати с оборудването и са одобрили избора.

„С тази линейка, която ще е трета за болницата тук, считам, че ще бъдем по-добре обезпечени като здравни услуги и грижа за живота и здравето на пациентите“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Завеждащият отделението по реанимация д-р Михайлов потвърди, че линейката е голяма придобивка, разполага с всичко необходимо за транспорт на дълги разстояния на критично болни.

Кметът информира, че се очаква също да бъдат доставени 3 назални апарата на стойност 36 хил. лв. за отделението по реанимация, както и 20 перфузора – от тях 10 ще бъдат за базата в Петрич на „Югозападна болница“ ООД.

„Искам да посоча още, че след писмо на д-р Ангова, завеждащ отделението по Хемодиализа, се водят разговори с участието на лекарите и за смяна на цялата система в отделението със закупуването на още два допълнителни апарата за хемодиализа.

„Всичко, което правим в болницата е единствено по преценка и съгласуване с лекарите тук! Ние няма да спираме да работим, за да има добро здравеопазване в Петрич и това вярвам се оценява“, каза кметът Димитър Бръчков.

Той благодари и на дарителите, които са помогнали за закупуване на някои медицински консумативи и обзавеждане за стаите във Вътрешно отделение, както и за Инфекциозно отделение – медицински консумативи, дограма и оборудване. Дарения са направени и за приемен блок.

Информира също, че е осигурен и нов микробус за нуждите на Центъра за обществена подкрепа, който вече работи и е една от трите нови социални услуги, които се предлагат в общината. Микробусът е с осем места, специално такова за инвалидна количка, както и рампа.

По думите на кмета така ще се помогне в работата на служителите в Центъра, а и ще има възможност за достъп до услугата и на хора с двигателни проблеми, които ще бъдат извозвани от и до Центъра. Микробусът дава опция и за повече мобилност на служителите, които могат да отиват на място, където е необходимо да бъде предоставена подкрепа на уязвими групи хора.


Още за: Петрич   линейка   болница   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
04 Декември 2020 20:05 | Аааа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Айде кафали кажете едно браво поне, или знаете само да плюете.


04 Декември 2020 23:38 | Виздол
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Човек, явно си един незнайно защо настроен срещу петричани жител на нашата красива община . Не е Ок това . Махни го това чувство . За нас е гордост, че сме КЕФАЛИ ! Нали знаеш - Петрич, Петрич, чуден южен град ... И болшинството петричани харесват кмета . Защото и той много обича родния си град ! Да живее хилядолетен Петрич ! Светли празници на жителите на прекрасната ни община !!


04 Декември 2020 23:40 | Реалист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шапки долу ! Става въпрос за здравето на хората


04 Декември 2020 23:48 | 534
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дано с времето да се използва пълноценно за доброто на хората страхотния сграден фонд на болницата


12 Декември 2020 04:52 | Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това са пари и на Сандански!! Алооооо Кефалония къде дават така
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар