Още един ден ваканция за учениците в община Петрич

10 януари 2017 15:25   8 коментара   10255 прочита


Със заповед на кмета Димитър Бръчков се удължава ваканцията на учениците в община Петрич с още един ден. 11.01.2017 г. /сряда/ е обявен за неучебен.

Основанието са ниските температури в класните стаи на учебните заведения, заради усложнената зимна обстановка, въпреки, че навсякъде два дни работят отоплителните инсталации. Това са установили служители на Общината, които днес са извършили проверки на място.

Измерените температури в повечето училищни сгради в петричко са били между 10 и 15 градуса, рядко 18, 19 градуса. Това е последният ден, който кметът Димитър Бръчков има право да обяви за неучебен в общината. Оттук насетне по закон директорите имат право да обявят до два неучебни дни, но те са за цялата учебна година.

Директорите следва да се съобразят с указанията на Регионално управление на образованието Благоевград за започване на занятията по-късно и намаляване на часовете, ако условията го налагат.

Ани Георгиева

8 коментара
10 Януари 2017 15:47 | 1111
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

кмете. даскалите да идат да си изчистат училищата и тротоарите и спирките от селата .а не само заплати си получават. много добре зная че всеки даскал има някъкъв частен бизнес .те си работат .учениците по цял ден са навънка .а вие им обявявате че не учат. даскал да си на това време .и затова децата са учени не до учени. добре че са тия компютри. даскали и да нема .те всичко си научават по компютрите. олеееее


10 Януари 2017 16:25 | Даскал, учил 1111
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Така, аз навремето ти виках "учи, бе, говедо! ", ти не, та не. Игрите и кафенетата бяха по-важни. Затова си остана тъпо, та дрънка. После си купи компютър, ама нали си тъпо, така и не се научи да работиш с него, камоли да се образоваш. Сега, като одъртя, даскалите ти виновни. Децата ти не влизат в час, пак даскалите виновни. Ама и да влезнат, ти нали си тъп, генетично няма как поколението ти да се образова по-добре от теб, т. е. никак, макар да имате у вас компютър. Та, ти като завиждаш толкова на учителите, да беше станал един даскал у ваше село да видиш какво е адреналин, що е то нерви с подрастващи, да хвърляш безсмислен труд, насред масова простотия и малко пари за всичко това. Лесно е отстрани, 1111, влез вътре, поработи, пък сетне ще те питам.


10 Януари 2017 16:26 | гражданин
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Грозно е така да се коментира, след като времето навън говори само... А не става и дума само за районите около училищата, как ще пътуват децата, как ще се предвижват... Ама нема смисъл, когато не искаш да видиш обективната истина си измисляш виновници...


10 Януари 2017 18:04 | реалист
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кмете, натиснете директорите да обявят четвъртък и петък за неучебни. Всички добре знаят, че в такова време вероятността от травми и болести е много голяма. Децата обичат снега и това ще им бъде повод за забава, не толкова за обучение. В Петрич метериологичните условия не позволяват започване на учебни занятия.


10 Януари 2017 18:10 | 0 градуса гр. Гоце Делчев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Температурата в стаите на моето училище ееее НЕ повече от 15 градуса (+ коридорите в двете сгради и салонът са сигурно -2/3 градуса)... Трудно стигам до училище и умирам от студ. Студът е непоносим... няма ги и доста от учениците. Държите здравите в училище за да ги разболеете ли? : (


10 Януари 2017 18:28 | До даскала
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Много ви е мерак да се върне времето на "попа, даскала и кмета", ама това е безвъзвратно отминало ! Когато вземате по 10лв. на час за уроци по домовете ви е добре, без да плащате данък ! Нарочно не обяснявате в часовете подробно уроците, за да ви идват децата на частни уроци. Почивки, ваканции, подаръци-много убаво. Истината не е приятна, но в много страни, както и във ВУЗ-ове и у нас има дистанционна форма на обучение. Това е бъдещето


10 Януари 2017 18:52 | грозно, та чак гнусно
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Някои от коментиращите въобще не се интересуват как децата ще стигнат до училище в 40 сантиметровите преспи, а само, че даскалите ще да не са на работа. Тва мързела е големо нещо - требе да си ноооого мързелив та да завиждаш за няколко дни от полагаемия платен отпуск на даскалите.


10 Януари 2017 18:59 | до До даскала
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

По времето на "попа, даскала и кмета" имаше образование, възпитание, вяра, почит към възрастните и трудолюбие. Сега има дистанционна, самостоятелна, вечерна и други форми на кръшкане, а заедно с това слаби резултати, неграмотност, некадърност, ... да не говорим за липса на морал и още .... И за всичките тези негативни неща не е виновен даскала или ученика, а други ... сетете се кои? Та аз лично предпочитам времето на "попа, даскала и кмета" А всички ВИЕ???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар