Определени са граничните пунктове, през които ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки

01 април 2020 13:27   4 коментара   3745 прочита


Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки. Планът за осигуряване на „зелени коридори“ по европейската пътна мрежа е предложен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е съобразен с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 г. На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко войвода, а като резервен – Илинден.

Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра. Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход. Между България и Сърбия е определен ГКПП Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към Северна Македония – ГКПП Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на „зелени коридори“, включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.

В. Иванова

4 коментара
01 Април 2020 17:47 | traks
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

13 km opaska na kulata


01 Април 2020 18:45 | Ттт
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какви стоки бе, нали държавата си пеоизвежда всичко? Нали имаме запаси за 2 години?


01 Април 2020 22:46 | Митко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

15 минути..... ТОЛ ТАКСА ...РЗИ.... ГРАНИЧНА... МИТНИЧАРИ... НАП..... а дано ама надали.....


01 Април 2020 22:50 | Митко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

..... А по останалите КПП-та да пуснат интернет за да си гледат фейс бук....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар