ОП Кюстендил с важно съобщение! Кой има за цел да противопоставя структурите на прокуратурата! Защо МВР пусна неточно съобщение ?

20 юни 2021 10:49   3 коментара   4802 прочита


Във връзка с официално съобщение на Пресцентъра на МВР от 19. 06. 2021 г. по повод проведена специализирана полицейска операция на 18. 06. 2021г. в с. Коняво, обл. Кюстендил, при която са открити 16 килограма хероин, Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил уведомява следното: Въпросните наркотични вещества не са иззети по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, както е посочено в съобщението на МВР, а по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил, образувано от разследващ полицай на 18. 06. 2021г. 

 

Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил е уведомена за полицейската операция едва след нейното осъществяване, като е изпълнила законоустановените си правомощия, свързани с наказателно преследване за извършено престъпление от нейната местна и родова компетентност, вече образувано от разследващите органи от МВР в условията на неотложност. 

Не е налице уведомяване от страна на служителите на МВР относно провеждано разследване, свързано със същите наркотични вещества, наблюдавано от Специализираната прокуратура, а единствено уведомяване за новообразувано досъдебно производство от компетентността на Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил. 

 

Считаме, че с така неточно поднесената информацията в съобщението, публикувано от МВР, се прави опит да се руши доверието между отделните структури на прокуратурата и същите да бъдат противопоставяни, което не е в интерес на обществото и не допринася за ефективната борба срещу престъпността. 
Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил категорично се дистанцира от всякакви опити за противопоставяне между отделните звена на Прокуратурата на Република България и между прокуратурата и МВР, които са призвани от закона заедно да осъществяват противодействието на престъпността и да отстояват правовия ред в страната. Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил ще разчита и в бъдеще на ползотворно сътрудничество с всички правоохранителни органи, в интерес на обществото и законността. 
 


Още за: оп кюстендил   МВР   акция   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
20 Юни 2021 11:20 | Блг
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ама това е целта на Радев - напрежение и спиране на работа на силовите структури. Само така ще се манипулират изборите в полза на слугите на Кремъл


20 Юни 2021 11:21 | КН
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Никога повече БСП и ДПС на власт, никога повече комунизъм


20 Юни 2021 11:31 | 1
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Както бе казал някога Филчев: "Прокуратурата без МВР е просто едно деловодство"
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар