Окръжна прокуратура Кюстендил подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор на България пред ВСС

12 август 2019 10:32   1 коментар   4326 прочита


Окръжна прокуратура Кюстендил изрази своята позиция относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Магистратите от Окръжна прокуратура Кюстендил, Районна прокуратура Кюстендил, Районна прокуратура Дупница и ОСО-ОП Кюстендил демонстрираха подкрепата си към Гешев пред пленума на Висшия съдебен съвет с писмо:

"Уважаеми членове на Висшия съдебен съвет, за първи път след демократичните промени в Република България за главен прокурор може да бъде избран магистрат от средите на прокурорите, при това номиниран единодушно от всички представители на прокурорската колегия на ВСС.

Същевременно, за първи път сме свидетели на това, че точно срещу тази кандидатура с цел - нейното бламиране, е организирана безпрецедентна атака, зад която открито прозират нечисти политико-икономически интереси. Категорично считаме, че процедурата по така важния за съдебната система и страната избор трябва да протече по нормативно установените правила, без да бъде повлияна от недопустим външен натиск.

Вярваме, че на 24.10.2019 година ще надделеят конституционният ред и здравият разум. Защото повече от всякога се нуждаем от проявяване на държавност в най-висока степен."

Г. Георгиев

1 коментар
12 Август 2019 16:36 | СРС
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Егаси лизачите са Тея от Кюстендил, скоро мафията ще падне от власт тогава ще ви питаме какво ще правите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар