Окръжна прокуратура – Благоевград разпореди да се извършват съвместни проверки на контролни органи на местно ниво

16 март 2020 15:42   3 коментара   4638 прочита


Днес, 16.03.2020 г. Окръжна прокуратура – Благоевград, в изпълнение на писмо на Върховна административна прокуратура, е възложила на контролни органи на местно ниво - Районна здравна инспекция, Комисия за защита на потребителите, Областна дирекция по безопасност на храните, както и на Областна дирекция на МВР гр. Благоевград, извършване на съвместни проверки. Целта е предприемане на мерки за недопускане на продажба на лекарствени и хранителни продукти на цени, многократно превишаващи утвърдените и регистрирани такива.

Съответните органи трябва да осъществят засилена контролна дейност в насока установяване и санкциониране на търговия с лекарствени продукти без разрешение, продажбата им на цени, различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и предлагане и продажба на такива чрез сключване на договори за продажба на разстояние. Специално внимание следва да бъде обърнато на спазването на законовите разпоредби за коректното етикиране на храните с посочване на обявената цена, както и относно предлагането само на безопасни храни и услуги.

Разпоредено е извършване на проверки на търговски обекти и следене на предлагането на храни по начин, незастрашаващ общественото здраве. На Окръжна прокуратура – Благоевград следва регулярно да се предоставят справки за всички сигнали, проверени обекти и взети мерки.

3 коментара
16 Март 2020 20:54 | Васко иванов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Значи контролните органи да обикалят града а прокуратурата ???


17 Март 2020 07:53 | аптекар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А дали да не затворим, за да отговорим подобаващо на хулите на т. н генерал Мутафчийски!!!


17 Март 2020 11:18 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А кога ще има маски, ръкавици, спирт и болкоуспокояващи по аптеките? КОГА? Всеки навън е с маска и ръкавици, а никъде не се продават! Пак ли по втория начин ще се снабдяваме? Защо няма брашно по магазините? Нали нямаше да има дефицит на стоки от първа необходимост? А 6. 00 лв. за 2 маски как ви звучи?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар