Окръжен съд Кюстендил реши: Гардът на Галеви В. Капланов- Каплата на свобода срещу 2000 лева

09 септември 2020 17:45   2 коментара   5040 прочита


Той бе задържан за притежаване на незаконни патрони 

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил отмени взетата по отношение на Васил Капланов-Каплата . мярка за неотклонение,, Домашен арест”, по досъдебното производство за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия и вместо нея постанови мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 2000 лв. Гаранцията трябва да бъде внесена в 7- дневен срок. Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на районния в Дупница, в частта му, в която отхвърля искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка „Задържане под стража“. 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Съдът счита, че има обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението- категорично, за 24 патрона, намерени на единия от двата претърсени адреса и за разликата от 100 до 191 патрона, открити на другия адрес, където живее и неговия брат. На този етап от разследването не е разпитан другият собственик на касата, където са открити патрони, братът на Васил Капланов . и не е ясно чия собственост са патроните, което предстои да бъде изяснено в хода на разследването. 
Според съдът, има опасност обвиняемия да извърши престъпление, предвид характеристичните данни по делото и справката, представена от прокуратурата. 

Васил Капланов -Каплата бе последният, с когото се видя мистериозно изчезнаия дупничанин Янек Миланов ,затова и Капата бе първият разпитван по случая .
 


Още за: Каплата   съд   гаранция   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
09 Септември 2020 23:27 | Правосъдие
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този лажец Гешев с тия пияр акция с кушаревски свидетели до каде ше я докара народа да плаща обезщетения


10 Септември 2020 07:03 | Kalco
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Kaplanov e nevinen.
Sled kato niamat dokazatelstva.
Zakona kazva-dokaji che e vinoven.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар