Окръжен съд – Кюстендил постанови 20 г. затвор за виновен в грабеж и опит за убийство

10 юли 2024 19:11   1 коментар   2226 прочита


 

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в грабеж, придружен с опит за убийство, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено по други две дела, което следва да се изтърпи отделно, при първоначален режим „строг”. Съдът приспада времето, през което подсъдимият Християн   Георгиев . е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова осъжда подсъдимия  да заплати на гражданската ищца и частна обвинителка сума в размер на 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от последната неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28. 04. 2023 г. до окончателното изплащане на сумата. 
Окръжен съд - Кюстендил признава подсъдимия Георгиев  / на 22 г., осъждан, от гр. Бобов дол / за ВИНОВЕН в това, че на 28. 04. 2023 г. в гр. Бобов дол, на пешеходна пътека / алея / в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи на обща стойност 393, 36 лв. от владението на собственичката им Албена . Е. от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила / нанесъл множество удари по главата й и я душил / и грабежът е бил придружен с опит за убийство . Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лв. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. 
Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15 - дневен срок, считано от днес. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Юли 2024 08:30 | Xxx
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Смешници за убийство по 7/8 години и по малко за опит за убийство 20 майка ви да еба
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар