Окончателно: Учебната година ще приключи дистанционно

29 април 2020 17:07   2 коментара   6202 прочита


Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации. Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от МОН.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. В училищата ще бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

Постигнато е съгласие за определяне на материала, включен в изпитите. Това ще стане на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.

По време на разговора беше изразена подкрепа за действията на правителството и МОН в настоящата ситуация във връзка с осигуряване безопасността и здравето на учениците и преподавателите и провеждането на обучение в електронна среда.​

2 коментара
29 Април 2020 19:25 | ������ ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Болшевиките, видяхте ли се, какви боклуци сте и пак ли имате съвест


29 Април 2020 22:08 | Ха-ха
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Няма как да стане заради вируса, но и дистанционното обучение е пълна пародия. Е, май оразованието окончателно се съсипа. Как ли ще се изучат без четене и писане, само с лафове ли?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар