Около 1000 протестиращи блокираха Е 79 край Джерман, поискаха купища оставки и заявиха: "Земята на дедите ни не е сметище,не сме аборигени"

31 март 2013 16:12   31 коментара   12005 прочита


С бунтовни песни около 1000 протесиращи се събраха днес на центъра на село Джерман на поредния протест срещу изграждане на депо за отпадъци. Протестът беше открит от председателя на Инициативния комитет Борислав Тасков" Това е вторият протест на жителите на село Джерман, но няма да бъде последен, така започна обръщението си към протестиращите Тасков.

Вместо да чуят исканията ни, управляващите от Дупница правят екскурзии до Ловеч и Ботевград. Управляващите, 8 месеца не искат да си свалят розовите очила и да, разберат, че ние жителите от село Джерман, както и близките села не сме против изграждането на такъв център, а сме против терена да бъде на нашата територия.

Земите ни, за които са загинали нашите деди и бащи, няма да дадем да станат сметище. Управляващите, не искат да ни чуят. Те мислят, че ние сме аборигени, или рая. Терените за депата в Ловеч и Ботевград, нямат нищо общо с терена в село Джерман. Управляващите направиха една Кръгла маса, на която бяха експерти, като голяма част от тях са назначени политически, категорични са протестиращите.

Аз питам г-н Чимев: „Ако едни шивач, от неговата фирма не се справя добре, ще го уволни. Ако един шофьор от фирмата на Ивайло Константинов не работи добре ще го уволни, нали....По същия начин ние хората, сме ги избрали, а не те нас ...Ние сме им началници на тях, а не те на нас... Ние няма да търпим лъжите им повече. Оставка!, призова Тасков. Думата взе и кмета на селото г-н Цветков, той също призова, хората да не се предават. На протеста присъства и Мая Манолова. ”От първия път съм тук с вас.

Нека управляващите разберат, че политика напук на хората не се прави. Г-н Чимев, няма да стане. Депо в Джерман няма да има. Аз съм с Вас от първи път и ще бъда с Вас до края до победата!, се обърна към протестиращите Мая Манолова. На протеста взе отношение и независимия общински съветник Дангов, който също подкрепи жителите на селото.

Той също призова да не се предават и да се борят до край. Протестиращите взеха решение, следващия път да излязат пред общината в Дупница. Те отново поискаха оставката на кмета Чимев, на Красимир Георгиев зам. кмет на община Дупница и оставката на зам. министъра на околната среда и водите. На събитието присъстваха и общинските съветници от БСП, Силвия Велкова от "България на гражданите”, представители от екипа на Илияна Йотова, представители от екипа на Слави Бинев и др. Поведени от Тасков протестиращите блокираха за няколко минути главния път Е 79.

Н.Иванова


Още за: протест   Джерман   песни   Още от: Общество

Принтирай статия
31 коментара
31 Март 2013 16:51 | чочо
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

На Мая Манолова може да се вярва. След като тя е казала, че сметище няма да има, джерманци могат да бъдат спокойни.
Мая е като братя Галеви. Каквото каже тя, това става.


31 Март 2013 16:57 | Нина
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Давай Мая! Покажи им на невежите, че Братята ги няма, но Братството е тука и е живо.
Ти си начело в Джерман, Кацовото циганче е първо на опашката за устойчиво развитие.
Вие сте тука, но къде са хората?


31 Март 2013 17:07 | старогражданин
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

В тази Европа, която дава парите за европроектите, мнението на Архонта и Мая важи колкото това на Волен Сидеров. Вече втора седмица ми се напомня това. И други наблюдават района на Дупница и вече се чудят на кого по-напред да се чудят...


31 Март 2013 17:16 | общинар
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Свършено е с Чимев. От хиената Мая отърваване няма. Дори Кацовото цигане няма да може да му помогне.


31 Март 2013 17:34 | do Старогражданин
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Днес на протеста не видяхме твоята физиономия. Това е добре, защото твоето мнение пък никой не го интересува. А на Волен Сидеров мнението е като това на истинските българи и то ще става все по-значимо. Всъщност, ти си много незначителен, за да оценяваш Сидеров, гледай там да ти идва пенсията точно на датата и не се намесвай в обществените дела


31 Март 2013 17:40 | оставка
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Това, че "управляващите" в общината след всички тези протести не чуват народа може да се обясни или с убийствена неадекватност, или с трудният им избор да се откажат от милионите по проекта. И понеже бяха нечестни към хората, като криеха отначало за проекта, а после, когато тайната им беше разкрита, започнаха да залъгват, че това депо е европейско, че няма никаква опасност, че ще посадят пояс от дръвчета, за да се пречиства въздуха. Тяхната безочливост продължи и след протестите на джерманци! Поведението на т. н. управляващи по нищо не приличаше на отговорно, напротив, то беше удивително аматьорско, подобаващо по-скоро на деца от яслите, а не на хора, които са поставени с отговорната задача да служат на народа. Те по най-драстичен начин нарушиха всякакви принципи на управление, аз дори се чудя как е възможно такова падение! Това е срам за всички хора, тези, които гласувахме, също изпитваме срам, че допуснахме такива индивиди да ни управляват. Затова, след цялото това танцуване по нерви


31 Март 2013 17:43 | оставка
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

след цялото това танцуване по нервите, след цялото доказано морално падение на хора, които за някакви милиони искат да тровят живота на цели села, които не отстъпват, а не обявяват защо, които насъскват едни хора срещу други, като използват тяхното невежество и ги тласкат към откровени кръвопролития, няма друга алтернатива, освен общинското ръководство да си подаде оставката още сега, да не тормозят повече хората, да се простят с мечтите си за парични облаги и да заживеят като честни граждани, стоящи по-далече от управлението, така както ние живеем.


31 Март 2013 17:44 | старогражданин
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Мен не можеш да ме видиш до Дангов. За мен депото си върви като проблем със сметището на феникс-ресурс. Днес Дангов погреба България на гражданите. Да им е честито.


31 Март 2013 18:15 | 896
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

В крайна сметка колко човека са присъствали? Моля, медиите да си синхронизират цифрите - 300, 500, 1000. Само едно ми стана ясно, че джерманци упорито са използвани от всички политически сили срещу ГЕРБ. И накрая ще се облагодетелстват шепа хора, които бързо ще забравят за хората от масовката.


31 Март 2013 18:24 | 356
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Престанете да тормозите хората от Джерман, те не искат сметище в земите си, не си мислете, че някой ги нахъсва срещу общинското ръководство, това е тяхната позиция по този въпрос и такава ще остане до края! Не се отказвайте, а отстоявайте позициите си!


31 Март 2013 18:29 | 896
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Приемаме, че общ. ръководство подава оставка, идват следващите. Питам какво се случва и каква е алтернативата?


31 Март 2013 18:34 | Катерина Младенска
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

"ХИЛЯДА ПРОТЕСТИРАЩИ СЕ СЪБРАХА ДНЕС НА ЦЕНТЪРА НА СЕЛО ДЖЕРМАН". КАКТО ВИНАГИ ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ В-К "СТРУМА" СА ЕЗИКОВО ГРАМОТНИ. СМЕШНИЦИ.


31 Март 2013 19:15 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

896-Облагородяване на Герб. Това е спасението не само в Дупница. Старата десница вече е неадекватна. Оставка на ивконито и тримата зам. кметове и ревизия на... цялата им визия. Времето е много малко за такива действия, но не ги ли сторят ни връщат назад в прехода.


31 Март 2013 20:09 | 123
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Много дървен е Чимев. Вместо да се захване със търсенето на ново място за сметище, той опознава родината, радва се на недоволството, търси с циганите устойчиво развитие.....
Не му се работи на човечето, но то затова стана кмет, нали господин Андрешко?


31 Март 2013 20:37 | старогражданин
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

И още нещо за хората от с. Джерман:Дангов Ви натресе феникс-ресурс, а от Майчето Ви е и кюстендилския боклук. Защо не попитате как биха я посрещнали в Кочериново???


31 Март 2013 20:54 | от кръглата маса
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Старогражданино пииии сии хапчетата иии бегоооммм да спиш! На теб вече ракйка не помага!!!


31 Март 2013 20:58 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

В отлична кондиция съм и както виждате никого не призовавам да си пият хапчетата. Никого и не обиждам вулгарно...


31 Март 2013 21:17 | Дупничанин 1964
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

В цялата страна няма по .неадикватно и надменно поведениа от това на Чимев, Ивкони и зам. кмета Крантов. Те не разбраха ли, че глас народен е глас божи. Сами си докараха исканията за оставката им. Джерманци няма да оставят така нещата и колкото тезе самозванци от ГЕРБ по-бързо преосмислят позицията си толково по-бързо ще сволят градуса на общественото напрежение. Изхода е един -оставка на Чимев и цялата клика от ГЕРБ след като не искат да разговарят с хората.


31 Март 2013 21:45 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Полковника от ДС-то е по-стар от мене, но него го търпите...


31 Март 2013 22:27 | старогражданин
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

лека нощ, полковник, поздрави съпругата си.


31 Март 2013 22:57 | DIMO
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

GADOVE SA TOVA IZRODI GAZIAT HORATA DIREKTNO..... NO IMAM CHUVSTVOTO CHE SEGA SHE SE SPANAT DOSTA SERIOZNO


01 Април 2013 01:11 | джерманка
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Истината е, че нашите управляващи не се интересуват от мнението на хората, защото то не само, че ни ги интересува, а просто те не го забелязват! НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА НАУЧЕНИ ДА ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ НОСИ МАТЕРИАЛЕН ИНТЕРЕС! ТЕ СА СЪС САМОЧУВСТВИЕТО НА МЕСТНИ БЕЙОВЕ, КОИТО "КОЛЯТ И БЕСЯТ " ОБРАЗНО КАЗАНО КОГАТО ИМАТ ВЛАСТ. ТЕ МИСЛАТ ВМЕСТО НАС, ТЕ ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ ВМЕСТО НАС, ТЕ НИ ОБРЪЩАТ СЪДБИТЕ БЕЗ НИЕ ДА ИСКАМЕ НА 180 ГРАДУСА И ИСКАТ НИЕ ДА НЕ ИМ ТЪРСИМ СМЕТКА! НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПРОПУСКАТ НЯКОИ ВАЖНИ ФАКТИ - НИЕ ЗА 23 ГОДИНИ НАУЧИХМЕ ВСИЧКИТЕ ИМ НОМЕРА, ЗАЩОТО ИГРАЕМ В ЕДИН ЦИРК, ЗНАЕМ, КАКВА ЛЪЖА ЩЕ ИЗРЕКАТ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ГЕПЯТ И НЕ ТРЯБВА ДА СА СПОКОЙНИ НИТО МИГ! НИЕ ЩЕ ДИШАМЕ ВЪВ ВРАТОВЕТЕ ИМ И ЩЕ ПАЗИМ НАШИТЕ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ ДОПУСНЕМ НЕ САМО ДА СЕ НАРИЧАМЕ БУЛГАРИСТАН, НО И В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ДА СМЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА.


01 Април 2013 07:16 | lachezar
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

az podkrepqm dgerman


01 Април 2013 08:38 | дупница
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Победа за Джерман! Оставка за Чимев! Дупница е с Вас!


01 Април 2013 09:39 | Дете от Джерман
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Джерманци са силни хора и няма да се откажат толкова лесно от правата си.

ПОДКРЕПЯМ ДЖЕРМАН !!!


01 Април 2013 10:35 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Дърто дете...


01 Април 2013 10:42 | Българин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Намерихте си го граждани - това търсехте, всеки има право на глас, хората се пренаситиха от лъжи и интриги, не искат децата им да са просяци заради некадърни управници, депо си имате въстановете си го и измиите греховните си намерения пред народа . Обединението прави силата и хората ви го доказаха - от града съм - но подкрепям истинското желание на Джерман и селата . Бог помага на праведните . !!


01 Април 2013 11:11 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Българче, не се изсилвай на 1-ви април. Днес е празник на ДС. Честит празник на "полковник 1944" и на неговите колеги от форумите!!!


01 Април 2013 12:06 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Приятен обяд, полковник, поздравете съпругата си.


01 Април 2013 14:55 | ж
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ще умра от смях като гледам кой ви е яхнал протеста!!! ХОРА, СЪВЗЕМЕТЕ СЕ, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ ТАКА ПЛИТКО!


01 Април 2013 15:22 | хахаха
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ОХХХ ПАК МАЯ НА ПРЕДНА ЛИНИЯ И ТАСКОВ ДО НЕЯ... Е АЙДЕ УБЕДЕТЕ МЕ, ЧЕ НЕ ИГРАЕ ПО НЕЙНАТА СВИРКА!
ОЛЕЛЕ И ДАНГОВ ТАМ... Е НЕ ТОВА ЗАПРИЛИЧА НА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар