Огромен интерес към първия BG MUSIC FESTIVAL в Сандански

09 март 2017 15:52   2 коментара   7329 прочита


Приключи срока за подаването на музикални произведения за BG Music Festival - национален музикален форум с конкурсен характер за съвременна популярна музика, който ще се проведе за първи път тази година на 9 и 10 юни в град Сандански.

Въпреки че това е първото издание на фестивала, интересът към него е много голям. Композициите, подадени за участие, са общо 107 на брой в стиловете поп, рок, хип-хоп, r&b, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в комерсиалното музикално изкуство. Произведенията от БГ композитори са 55, а от балкански автори - 52.

Правилникът на BG Music Festival допуска участието на чужди автори, стига поне един от творческия колектив, създал музикалното произведение, да е български гражданин.

Автори от България:

• Jay Cee - отличен с престижната награда за Най-добър бийтмейкър и създал песни за най-популярните мейнстрийм артисти в историята на съвременната комерсиална БГ музика.
• Стамен Янев – композитор и музикант, свирил в групите Конкурент, Хазарт, Акустика и създал песни за много популярни имена от БГ сцената.
• Алекс Кипров – бивш член на Deep Zone Project, който се изявява успешно като композитор.
• Nana & The Gang, Koko Beatz, Мирян Костадинов и много други.

Автори от Балканите:

• Mihai Gruia (Румъния) – един от членовете на световноизвестната група Akcent, който е доказан певец и композитор.
• Metropolitan Records (Румъния) - създали хитове за някои от най-големите звезди на румънската сцена.
• Florent Boshnjaku (Косово) - автор на редицата популярни песни за звезди от Албания, Косово, Македония, Гърция, Турция и други балкански страни и участвал със своя песен в конкурса Евровизия.
• Григор Копров (Македония) – автор на редица песни, печелили престижни конкурси и фестивали и са любими на публиката.
• Сред другите популярни автори от Балканите са Dusan Bacic (Сърбия), Irkenc Hyka (Албания), Aris Thomas (Гърция), Damir Cekic (Босна и Херцеговина) и много други.

Следващият етап е селекция на музикалните произведения, която ще определи 20-те песни и изпълнители за участие в BG Music Festival. Обявяването на избраните певци и музикални произведения предстои през април на сайта www.bgmusic.tv

С. Иванов


Още за: фестивал   характер   музика   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
09 Март 2017 20:46 | Вальо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Това нещо, под името "Златен кестен" община Петрич и петричкото читалище правят от 10 години с огромна загуба и нулева популярност. Община Сандански показва как се работи. Браво!


10 Март 2017 08:48 | Вельо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Вярно е, че и Петричкото читалище имаше подобни напъни. Дори по едно време гостуваха Графа, Жана Бергендорф и т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар