Ограничават скоростта в опасен участък край Петрич заради многото катастрофи

09 декември 2023 14:36   3 коментара   10451 прочита


На проведена работна среща, провокирана от Община Петрич с отправена покана до АПИ, Областно пътно управление – Благоевград и КАТ – Пътна полиция, се обсъдиха мерките за намаляване на предпоставките за тежки пътни произшествия в участъка от Метан станцията до жп прелеза на Петрич. 

Този участък не е общинска пътна мрежа, а част от републиканския път Ново Делчево – Петрич и е под разпореждането на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

По данни на КАТ – Пътна полиция в периода от 01.01.2022 г. до 31.10.2023 г са станали 22 катастрофи с трима загинали и 17 тежко ранени в този участък. Причините – високата скорост и опасните изпреварвания, което налага вземането на спешни мерки за ограничаване на риска от ПТП.

В краткосрочен план бе решено да се предприемат следните действия:

 да се положи хоризонтална маркировка тип „шумяща/релефна“ на четири рискови места от този пътен участък;
 да се положи двойна непрекъсната хоризонтална пътна маркировка в бяло и червено с частично монтиране на раздели от нисък тип по средата, където няма крайпътни обекти;
 в посочения опасен участък максималната скорост да бъде ограничена до 70 км/ч;
 да се сигнализира участъкът с указателни табели за настъпилите промени в организацията на движението.

Община Петрич се ангажира с изготвянето на проекта за посочените мерки. Веднага след това ще бъде представен за съгласуване и одобрение пред Областно пътно управление – Благоевград.

В по-дългосрочен план намерението е да се предприемат необходимите мерки за изграждане на локални платна, осигуряващи достъп до крайпътните обекти, за което също да се изготви необходимата проектна документация и да се търси съгласуване с принципала – Агенция „Пътна инфраструктура“.
Това става възможно, защото вече влезе в сила Общият устройствен план на община Петрич.


Още за: Петрич   мерки   път   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
09 Декември 2023 15:59 | .......
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Какви ограничения То нарком Бръчков мосто не е оправил вие ми говорите за ограничения, така никои не идваше в петрич а сега изобшо. гласуваите пак за наркома...


09 Декември 2023 16:18 |
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Трябваше отдавна да се направи това нещо, браво Г-н Бръчков. Сложете непременно колчета, както е дефилето и ако е възможно едно кръгово на оранжерии Петрич. Скоростта макс 80 км в този участък.


10 Декември 2023 09:00 | Светланова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, но да направите локално шосе и по пътя за Ръждак от дясно. Да започва още от входа на Лукойл и изхода му да е възможен само в локалното, както и на всички обекти след него да попаднат в локалното. Много хора умряха от обратен завой, както и от препречена видимост заради паркирани МПС по банката на пътя. Не е нормално да се затварят очите за загубените човешки животи в интерес на бизнес. Как са им мили тези пари платени с човешки съдби. Бизнесмени нали Вие имате обекти на главни пътища, значи Вие сте отговорни, но държавата трябва да си влизе в ролята, защото се вижда вашето самосъзнание.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар