Официалното откриване на реновирания Летен театър в Благоевград

04 август 2020 10:55   5 коментара   6381 прочита


Официалната церемония по откриване на обновения Летен театър в кв. ,,Вароша", се състоя в 18:00ч., като бе извършен тържествен водосвет от отец Николай. На събитието присъстваха кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, заместник-кметовете инж. д-р Василиса Павлова, инж. Евгени Терзиев и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева.

Инж. Румен Томов приветства всички гости на събитието и благодари на хората, които вложиха желание, усилие, труд и любов за реализацията на проекта: "Имам честта и огромното удоволствие, да открия реновирания Летен театър на Благоевград. Радвам се, защото успяхме да вдъхнем живот на едно забравено място, с надеждата да се използва за поколения напред и тук всички артисти могат да сбъднат мечтите си, да показват и усъвършенстват талантите си. Благодаря за екипната работа на Пролет Трифонова главен експерт в отдел „Култура“, която бе двигател на този проект, на инж. Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх.Адриана Кръстева, инж. Радослав Гошенков и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха да върнат живота на Летния театър и да осигурят възможност за реализация на много културни събития. На добър час!". Подготвена бе и празнична програма от първите артисти, стъпили на реновираната сцена - "Music School Presto" , с ръководител Цветомира Съботинова, Денс студио "Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, танцова формация "Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, младия и талантлив музикант и изпълнител Лъчезар Кацарски и Клуб по спортни танци "Силвана денс", с ръководител Силвана Ханджийска.

С прекрачването на прага на този храм на културата, го пазете, изпълвайте го с положителни емоции и нека занапред да ставаме свидетели на събития запълващи съзнанието и духовността.

5 коментара
04 Август 2020 12:12 | ТОМОВ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Кой идиот разреши да се "рисува" върху зидарията..... пълни идиоти, нямам думи?!?!?!


04 Август 2020 12:14 | Безплатно за калинки
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Първо се пише "д-р", а после "инж. "! Ограмотете се най-после!!!


04 Август 2020 14:45 | Д-р
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Смешковци


04 Август 2020 17:41 | Борис
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Браво! Чудесна придобивка за града ни.


05 Август 2020 15:27 | Зоро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Супер новина, браво ....не изисква много, работа на екип 2 3 4 5 човека и 15 20 хил. лв от общината и имаме стар нов работещ летен театър, това с надписа е тъпичко малко да, могло е една хубава дървена табела да се направи и монтира ....важното е че работи и дано се организират много и все културни и обогатяващи хората мероприятия
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар