Одобриха финансирането на проекта за реконструкция на отводнителния канал в с. Левуново

17 февруари 2021 12:58   1 коментар   4179 прочита


Днес, на свое заседание, Министерски съвет одобри внесения от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, проект за реконструкция на отводнителния канал в село Левуново. На заседанието на правителството присъства и кметът Стоянов, който представи проекта и мотивира искането за финансиране.

Одобреното предложение е на обща стойност 910 902 лв. с ДДС.

Предвижда се изграждане на две подпорни стени на отводнителното дере– дясната е с дължина 90 м., а лявата укрепителна стена е с дължина 273 м. Дерето, което е в регулационните граници на селото, от години създава сериозни проблеми за населението при проливни дъждове и по-високи нива на водите.

От двете си страни, дерето граничи с недобре укрепени улици и това създава условия за свличане на земни маси, а и често причинява немалко материални щети за живущите около него.

С укрепването на улиците и реконструкцията на дерето, ще се предотврати преливането на дъждовни води от него. Неговата корекция несъмнено ще ограничи и неприятните миризми от канала, като допринесе за по-чиста и благоустроена жизнена среда в село Левуново.

Реализирането на проекта ще спомогне за цялостното благоустройство на района и ще повиши чистотата на водите, въздуха и околната среда в село Левуново. 

 


Още за: канал   вода   Левуново   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
17 Февруари 2021 16:04 | курмидар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Свличат се земни маси не от водите в дерето, което през повечето месеци на годината е сухо а заради тировете на Румен Воденов, които минават по цялото трасе на дерето защото това е единственият път. Дори да се изгради подпорна стена къщите, които са в непосредствена близост до пътя след време ще имат пукнатини от непрекъснатите вибрации от тировете на Воденов.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар