ОДМВР-Благоевград предупреждава: Изпращат фалшиви мейли с призовки от името на полицията

10 юни 2023 14:21   3 коментара   13304 прочита


Във връзка със сигнал от гражданин, че по и-мейла си е получил писмо, озаглавено „Призовка за съд“, а при отварянето му то е илюстрирано с логото на главна дирекция на МВР, с подпис на съответния директор, от полицията уточняват, че това е СПАМ.  В съдържанието е посочено, че веднага трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване.

Във времето са получавани сигнали за такъв тип писма, адресирани от името и на други структури на МВР. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма те да се игнорират от получателя, да се маркират като СПАМ и да не се изпращат пари след комуникация в интернет с непознати. Да се избягва и отварянето им, защото това може да крие риск и за техните електронни устройства. Напомняме, че и-мейлите на вътрешното ведомство, както и на останалите институции, задължително съдържат разширението „.bg“.


Още за: мейли   МВР   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
10 Юни 2023 14:40 | Наукахрадин Уедабе Оу
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

И яз получих официален мейл на бланка с тиква от Тиквата! Искам да ми даде един милиард оти са му много! Не се согласих! Поисках му два!


10 Юни 2023 14:45 | Мис МОКРИ ГАЩИ Барселона
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Не закачайте невинния човек! Тоой е добър и щедър!


10 Юни 2023 15:52 | Канабис
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Генчо куртишя измислил нова схема за апартамент в софия
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар