Очаквано зрелище, след серия скандали! Жесток побой на улицата в Благоевград! Нападнаха учителя от Трето основно училище В. Рупов, изпотрошен лежи в ортопедия

25 ноември 2019 10:33   16 коментара   39844 прочита


Хронологията на едно престъпление, само в Struma.com

40-годишният Веселин Рупов, учител по физкултура и в занималня на деца от първи до 4-ти клас, в Трето основно училище "Д. Талев" в Благоевград бе нападнат и пребит на улицата пред дома му завчера. Инцидентът станал около 20 часа в събота срещу неделя, научи ексклузивно struma.com.

Тръгвайки от дома си към ул. Н. Вапцаров той е бил издебнат от 26 - годишния Кристиян Въчарски, който го ударил жестоко в гърба, последвал удар в главата, при който учителя паднал на земята. Въчарски продължил да го рита и избягал, изоставяйки го на земята. След причинените травми учителят е настанен в ортопедия на МБАЛ Благоевград.

Героите в този инцидент са стари познайници на полицията, съда и Struma.com. Преди година при нас дойде нападателят Кристиян Въчарски, който разказа потресаващи неща за отношенията му с учителя Рупов. Въчарски и Рупов враждували от години заради финансови неуредици. Нерядко враждата между тях прераствала в побой.

След поредна разпра, при която Рупов ударил Въчарски, последваха жалби в полицията и съда: "Рупов ме хвана за гушата, заплашвайки ме, че ще ме удуши, наричайки ме боклук, използвайки още нецензурни думи, извиках полиция, полицаите видяха следите по шията ми, заведох дело и на първа инстанция, го осъдиха. Аз не мисля, че такъв човек трябва да работи в училище, да учи и възпитава деца", каза пред Struma.com Кристиян Въчарски тогава.

Рупов бе осъден, заради причинена телесна повреда на Въчарски Районният съд в областния център на свое заседание постанови пробация за преподавателя В. Рупов, 1000 лева глоба в полза на държавата и обезщетение на пострадалия Кристиян Въчарски 1500 лева, както и 410 лева съдебни разноски.. Една година по-късно Окръжния съд отмени присъдата на Благоевградския районен съд и Рупов беше оправдан.

Присъдата на учителя, който възпитава деца, бе за период от 6 месеца, в които той трябваше ежедневно да посещава пробационната служба. Скандалът, завършил с телесна повреда е заради парапет на стълбите в жилищна кооперация на улица Коста Босилков 1 в Благоевград. Рупов предявил претенции към Въчарски да му плати за това, че е направил парапета.

Въчарски поискал документ за разходите и се развихрила враждата, стигнала до бой и обидни квалификации. След присъдата Въчарски напусна Благоевград, бе в чужбина. Явно е обаче, че при завръщането си враждата е избуяла отново и се е стигнало до инцидента от завчера. Полицията е задържала агресора. Очаквайте подробности.

П. Костадинов

16 коментара
25 Ноември 2019 10:53 | учителка
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Та този Рупов е отгледан от родители с тежки психични отклонения майка му беше учителка и се излагаше на всяка крачка с первезните си отцепки а баща му беше асистент в ЮЗУ и се хвърли от 4 етаж на вуза и умря на място. Много тежки психични травми имат тези хора РУПОВИ.....


25 Ноември 2019 11:22 | до учителка
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Некой път така си говорите без да знаете.


25 Ноември 2019 11:22 | Аз
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Не си учителка ти, а си жалка и неграмотна твар, най-вероятно самата ти страдаща от тежко психическо разстройство!


25 Ноември 2019 13:34 | стар гражданин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

учителка написа:Та този Рупов е отгледан от родители


Достатъчно години имам, за да ги познавам и двамата. Пишете глупости - ако знаете Снежана Рупова колко деца е извадила от блатото и на колко родители е помогнала ще идете да й искате извинение. Мъжът й беше изключително интелигентен и образован човек. Цялото ви семейство вероятно не е дало толкова на обществото, колкото само един член от сем. Рупови, катосе почне с най-стария дедо Иван. Вие психиатърка ли сте, за да обявявате тук диагнози? Е така стават скандалите и се стига до остри ситуации - с непремерени думи и необоснована, арогантна жестокост. Точно Рупови трябва да са учители, а не Въчарски, както усещам.


25 Ноември 2019 13:56 | я
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

В това нападение не личи голямо достойнство за нападателя. Прилича ми на разглезена мижитурка


25 Ноември 2019 14:32 | Иванова
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Не коментирайте без да познавате хората. Грозни неверни коментари за хора които не го заслужават. Засега правосъдието защитава престъпниците. Гн. Рупов е прекрасен педагог, а майка му е човек готов да помогне на всеки.


25 Ноември 2019 15:26 | съгражданка
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Рупови са възпитани хора, Веско Рупов е добро и учтиво момче Не пишете глупости


25 Ноември 2019 15:47 | Ивана
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Рупови са интелигентни хора! Нападателят не може с бой да разчиства недоразумения! Такива нападат, а после обвиняват нападнатият в агресия!


25 Ноември 2019 15:56 | Райна Георгиева
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Сем Рупови са семейство за пример! Този Кристиян Въчарски какво работи, безработен бил, и по-цял ден се чуди кой да бие, на България не и трябват хора като този тип. УЧИТЕЛЯ ДА ОЗДРАВЯВА ДЕЦАТА ГО ЧАКАТ С НЕТУРПЕНИЕ


25 Ноември 2019 16:04 | Ивана
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Мисля си, дали първият коментар не е на нападателя??? Защото Рупови са уважавана фамилия и никой не би написал толкова грозни думи! Убедена съм, че е нападателят!


25 Ноември 2019 18:31 | Светослав В.
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Бях на квартира в кооперацията в която живеят и двете семейства, незнам как издържат семейство Рупови, на терора на Въчарски, това не са хора, Затвор за насилника!


25 Ноември 2019 19:03 | Ау
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Като четеш Струма да се чудиш статиите ли са по-фалшиви или коментирите. Рупов напада Въчарски и взима условна, Въчарски сега и той напада Рупов за условна. Кой е интелигентен и кой тъп? Обяснете пак да разбереме истината!


25 Ноември 2019 19:36 | Иван
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Сега това ликенце Въчарски, на топло и да му разцерят дупенцето. Рупови са Фамилия. Само добри хора.


25 Ноември 2019 20:31 | спиро брат на киро
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Айде холан, немойте да ги фалите Рупови, они са комунета от селата со манталинет на гюпци ! Това е резил ! Разтурихте джумаята, селяндури с претенции


27 Ноември 2019 14:01 | Неутрален
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До първия коментирал:
Да ти се връща в троен размер всичко, което си написал/а! Само някой с отклонения може да "изсипе" такава ГНУСОТИЯ за тези хора!!!


27 Ноември 2019 21:53 | Съседа
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нека компетентните органи да се произнесът официално, а Струма става все по-Фалшив и жълт източник на информация, след като е осъден сега Рупов си търси начин да да си го върне, незнам кой може да вярва натози човек още по-малко да го търпи като преподавател
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар