Очаквано плячкосване! Тотално разграбване на изоставени имоти край Банско! Крадци нападат "мъртви хотели"! Изнесоха всичко от "Изворите" на бизнесмена Св. Съев

22 октомври 2018 12:02   6 коментара   33075 прочита


4 месеца обирджиите работили необезпокоявано..., случаят не е прецедент

Голямото застрояване край Банско и Разлог вече създава сериозни проблеми на полиция и на собствениците на имоти. Недостроени хотели, както и такива, които не работят стават обект на плячкосване от банди крадци.. Такъв е случаят с хотел "Изворите" на видния столичен бизнесмен Светозар Съев, собственик на фирма + Ето ТУР-АД..

В събота Съев съобщил в полицията, че вторият етаж на хотела му в местността "Мъртви ливади" край Банско е ошушкан до краен предел, научи Struma.com. Изнесени са телевизорите от всички стаи, хладилниците, печките, и цялото оборудване. Изнесени са и леглата, както и гардеробите. Кражбата е станала за около 4 месеца, в които явно никой не е наблюдавал обекта. Няма жива охрана, както и видеонаблюдение.

Полицията започна разследване на крупната кражба за стотици хиляди левове. Очаквано е това, което се случи с хотела на Съев. В покрайнините на Банско и Разлог има недостроени хотели, къщи за гости, да не говорим за района около "Пирин Голф". Там съществува така нареченият "Мъртъв град" заради десетките построени и не използвани хотели. Гледката е зловеща в този район, обзаведени хотели - не работят.

Всичко това е резултат от масовото застрояване преди години и последвалата след това криза. Много хотелиери фалираха и изоставиха имотите си. Чужденци също инвестираха и след като не можаха да развият бизнеса си, изоставиха имотите си и си тръгнаха. Затова в момента на страниците на съдия изпълнителите е пълно с хотели в Банско и Разлог, обявени за продан.

Навремето земята на Банско бе продавана най-скъпо, днес предприемачите казват, че могат да си купят цял хотел на цената на земя край Банско.

С. Стоянов


Още за: имоти   Св. Съев   обект   крадци   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
22 Октомври 2018 14:45 | ..
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Е нали много туристи имало, че трябва да се строи и втора и трета кабинка?? Измамници....
По данни на туроператорите, за световната купа преди години, е била заета едва 70% от легловата база!!! Какво ви говори това? 70% при световна купа... през останалото време не повече от 50%...


22 Октомври 2018 15:12 | Пешо
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Не само, че е измама за претъпкано Банско, но и за да остави такъв хотел без надзор, означава че е строен с крадени пари.


22 Октомври 2018 23:42 | Георги
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Не е ясно изобщо какво се е случило и това не може изобщо да се отрази на широко признатата добра репутация на Банско.


23 Октомври 2018 08:40 | Банскалия
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Това което става в родината ни е нормално за мутренска държава. Разграден двор. Никакъв контрол. Пълно безхаберие и незаинтересованост. Как беше... Българин да се наричам... Ужас.


23 Октомври 2018 12:20 | Аз
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ами да беше сложил СОТ поне, ама всички бизнесмени сте мишки... Страх Ви е да давате, само искате да взимате!


24 Октомври 2018 10:42 | До всички
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крадците на милиони плачат когато им откраднат някой лев.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар