Обстановката след обилните валежи: Пиринско спокойно, бедствено положение в кюстендилското с. Гърляно, хижа се срути и уби човек

03 декември 2017 09:38   1 коментар   6066 прочита


Обилните валежи предизвикаха сериозни инциденти в страната, но днес от МВР съобщават, че обстановката вече се нормализира. Ето каква е ситуацията рано тази сутрин.

Благоевград - Обстановката е спокойна, няма извънредни ситуации, нивата на водните басейни са в нормите, екипи наблюдават непрекъснато има ли проблеми. Няма сигнали за опасност, подадени в Кризисния щаб.

Кюстендил:

В Регионалната дирекция на пожарната-Кюстендил до момента са постъпили общо 14 сигнала за наводнени мазета и пътна инфраструктура. Отработени са 11, като от тях 10 са за наводнени изби и пътища и 1 - за отстраняване на опасно дърво. В с. Гърляно оставя обявено частично бедствено положение, като е направена организация за следене на критичните участъци на реката. Към 18 часа ситуацията се нормализира.

Перник:

В Оперативния център на пожарната в Перник до момента са постъпили 87 сигнала за наводнени мазета и пътни участъци, като са отработени 37 от тях. На терен са 8 екипа, които ще работят в кв. Изток и кв. Мошино.

София град:

Постъпили 81 сигнала за наводнени мазета и пътни участъци. На терен работят 7 екипа на Столичната дирекция на пожарната. Извършени са 60 отводнявания и 15 технически помощни дейности. Продължават усилията на екипите на пожарната при яз. Суходол, където с три помпи се работи за сваляне на нивото на водоема. Друг критичен участък където са разположени екипи на СДПБЗН е река Искър в района Нови Искър, където нивото на реката е високо.

Смолян:

Към 16 часа в регионалната дирекция на пожарнатаслужба е съобщено за срутване на ловна вила в с. Долен, община Златоград, близо до разклона за гр. Неделино, собственост на ловно сдружение - Мадан. В постройката е имало трима души, загинал е 62-годишен от София, 49-годишен от с. Долен е пострадал, но е отказал да бъде откаран към болница. Предстои служители от РУ-Златоград да изяснят причините за инцидента

Петя Георгиева

1 коментар
03 Декември 2017 12:33 | Мирко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хижата изобщо не е срутена-кална лавина е изтърбушила една от стаите ѝ.
Вижте снимките!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар