Общинският съветник П. Янкулски за изявлението на кмета Томов и тестовете: Този кмет трябва да понесе отговорност за възпрепятстване на здравните власти и разпространение на невярна информация

23 юни 2020 13:27   22 коментара   9086 прочита


Колко трябва да си безпомощен да не разбереш за какво става въпрос, при условие, че има доказано огнище. Това е толкова непреценъчно -тъжно, страшно и жалко  

Този кмет трябва незабавно да понесе отговорност за възпрепятстване на здравните власти и разпространение на невярна информация. При положение, че има доказано огнище да говори толкова непреценъчно  е тъжно, страшно, и жалко.. Колко трябва да си безпомощен да не разбереш за какво става въпрос, да подлагаш на съмнение мнението на специалисти.

При положение, че има човек, който е в болница, да твърдиш, че симулира, това вече е прекалено, това заяви пред Struma, com общинският съветник от АБВ Павлин Янкулски, работил в РЗИ -Благоевград. Янкулски изрази категоричното си несъгласие със съмненията на  на  кмета Румен Томов, изразени на пресконференция вчера, че в общината служители с коронаинфекция няма, и че положителните резултати  на референтната лаборатория в София, докладвани му от РЗИ -Благоевград са категорично отречени от Частна лаборатория, ангажирана от общината за изследвания.

" Не съм съгласен да се всява такъв смут у хората, които индиректно да бъдат предизвиквани да не вярват на лабораториите. Е, кажете как да бъдат накарани тези хора да спазват емидемиологичните мерки, да носят маски, да спазват дистанция, като кметът, една институция, има съмнения, че в общината има болни, продължи Янкулски. Ако не разбираш нещо има начини да се информираш, правят се срещи с лекари и здравни лица, които биха могли да обяснят на хората какво се случва. Ако има разлика в две тестувания, трябва да се направи трето.

РCR тестът е сигурно доказателство за наличието на вируса, не е нормално резултатите да се неглижират, да не се съобразяваме с тях, с твърдения, аз съм го прекарал и да не се вземат адекватни мерки за спиране на разпространението на вируса .

Какво направихме с  дзинфекцията? Абсолютно ненужно пръскахме булеварди и улици с разредена белина, улиците, а не тротоарите, където се движат хората, изхарчихме луди пари за безслимслената дезинфекция, в същото време, когато още пред април аз и колегата ми Ваклинов поискахме общината да плати 2000 бързи теста, за изследване на случаен принцип, за да добием представа за общата картина в града, кметът отказа и дори не разговаря с нас. Изпрати писмо, в което съобщава, че за подобни тестове ще са нужни 260 000 лева.    Изправи  ми се косата като чух тая сума.

Бързите тестове не струват толкова, а ако те са отрицателни отпада необходимостта от по-скъпите PСR тестове. Все пак ние събрахме пари и направихме изследвания на група хора и се оказа, че само 2-ма от тях имат изграден имунитет, т. е са прекарали заболяването. В общински съвет аз нямам врагове, имам политически опоненти, съветник съм и моята работа е да дам съвет, ако общинското ръководство го приеме добре, ако не нека да ме оборят, така се работи, а не с неглижиране на чужди предложения да си правим каквото искаме.

Думите на кмета  предизвикаха неодобрение у мен. Не може така да се говори, да се обвинява и подценява  ситуацията, внушавайки у хората,че  има някаква "теоритя на конспирацията ", каза още Янкулски.  

Припомняме, че вчера Томов съобщи, че общината е платила тестове, направени в частна лаборатория, всеки един от тестовете по 100 лева., като резултатите от тях били отрицателни и опровергавали положителните резултати на РЗИ и националната референтна лаборатория. Колко пари са изхарчени за контролното кметско тестване ще стане ясно, но е наличе отново пълно противоречие с казаното и направеното от кмета Томов.

През април отказва да тестване, заради финансовия колапс в общината и отказва да плати 2000 бързи, евтини теста, а в момента купува тестове по 100 лева, за да докава хипотези в собствената си теория за някаква нередност  около заболяванията в общината. Румен Томов  обяви че ще сезира прокуратурата за резултатите на РЗИ и националната лаборатория, с което предизвика истинско изумление у засегнатите институции.

Няма да коментирам подобни безумни твърдения, каза шефът на РЗИ д-р Калоянов, " Изумени сме от твърденията, отнасящи се за лицензирана лаборатория, с доказан авторитет, казаха пък от столичната лаборатория. С интерес ще следим резултатите от прокурорската проверка.

А докато тя приключи : Носете си маските, спазвайте дистанция и не се отпускайте. Коронавирусът не е за подценяваме, пазете себе си и близките си и имайте отговорно социално поведение.  

П. Костадинов  

22 коментара
23 Юни 2020 13:45 | Трима съдии
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


23 Юни 2020 13:47 | Зрител
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Циркът, който Томов сътвори е невиждан. Срам!


23 Юни 2020 13:47 | Евгения
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

И Дончо и Томчо са един дол дренки. Мнооого ще страда Благоевград


23 Юни 2020 13:56 | ива
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Том

е пълен неграмотник. Прост и безотговорен.


23 Юни 2020 14:04 | Киро
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Абе тоя
( стига сте го наричали кмет) що не вземе да го тръшне короната да видим каква песен ще запее. Той е изследван и доказан шизофрения. Хора, докога тая откачалка ще седи в кметския стол? Няма ли институции, които да го изхвърлят от там, буквално, заради няколко окончателни решения на съда?


23 Юни 2020 14:08 | Блг
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Когато Томов говори всеки път се притеснявам какво ще каже... срам, срам ама па и нагъл комунист- не си тръгва бе


23 Юни 2020 14:25 | възмутен
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Срам!


23 Юни 2020 14:29 | ���. K������� ������
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ИДВАТ ГРАЖДАНИТЕ ПРЕД ОБЩИНАТА, ХВАЩАТ ДЕЛИКВЕНТА И ГО НАТОВАРВАТ НА КАРУЦАТА С ГЮБРЕ И РИТУАЛНО ГО ИЗХВЪРЛЯТ НА БУНИЩЕТО-ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО:)))


23 Юни 2020 14:34 | ��
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

При тоя съм бил на квартира, пълен балък. Докторе на помощ


23 Юни 2020 14:37 | ��
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Как казваше преди 10години : ако не изкарваш поне по 1000лв на месец за мен си пълен боклук


23 Юни 2020 14:46 | служител
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Я, не се превъзнасяй Янкулски. Пълен мизерник си, за да дадваш оценки. Ял съм ти попарата. Томов сбърка, че назова прокуратурара, защото тя е в ръцете на ГЕРБ. Трябваше само да констатира несъответствието. Но човекът го направи заради спокойствието на нас, служителите. И ние сме му благодарни. Така бяхме психясали, че никой не може да ни накара да идем на работа. И да, моя колежка, която беше регистрирана с Ковид, индивидуално се изследва и се оказа отрицателна. А за Тинчев никой не е казал, че е фалшива пробата. Просто знаем, че няма ковид от здравен работник, а има бронхопневмония


23 Юни 2020 14:50 | До кога
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

До кога ще търпим да ни управляват хора с изразена изостаналост по отношение не умственото развитие? До кога ще мълчим и ще гледаме сеир отстрани? До кога ще позволяваме самозванци да се бият в гърдите и да решават нашето утре. Томов върна Благоевград с 20 години назад, Тодоров ще довърши процеса по затриване то на града ни


23 Юни 2020 14:52 | До Служител
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

БСП-арска калинке или там каквато и да си културетка - Маникатева. Мнения от политически трупове не желаем. Стой си на дебелия ЗАД--к и не се вземай на сериозна.


23 Юни 2020 14:53 | Джак
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Томов е умопомрачително неадекватен. Само да не се окаже, че сигнал така и не е подаден до пракуратурата... Голям е на приказки, ама само толкова. И все глупости говори. Коя е тая лаборатория? Колко човека са изследвани? Кога са направени тестовете? Кога са излезли резултатите? Може ли да подкрепи твърденията си с документи, които всички заинтересовани да видят? Щом са изследвани положителните лица, как са взети пробите, все пак тези хора са били под карантина, с предписание да не контактуват с никого. Как ще се отрази евентуална лъжлива информация на семействата на заболелите, на контактните лица?
И ако има документи, нали се сещате, че от лабораторията, в която са направени тестовете, трябва да верифицират резултатите.
Томав е патологичен лъжец и с нетърпение чакам момента, в който ще бъде подведен под наказателна отговорност за всички престъпления, които е извършил в качеството си на кмет на Благоевград, дори след като е УВОЛНЕН пет пъти, а до седмица и шести!


23 Юни 2020 14:55 | служител
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Много бъркаш. Мъж съм и нямам дебел задник.


23 Юни 2020 14:57 | Айде айде
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Жоро, Марковче, пий си хапчетата. И с тях си зле, ама без тях съвсем.


23 Юни 2020 15:21 | ФФФ
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Янкулски и всички, които не вярват във вторите тестове на служителите, които са отрицателни, сте малоумници! Мислите ли, че Томов ще прави такива твърдения без да разполага с доказателства?! От РЗИ като твърдят, че е безумно, нека да обяснят откъде идва разминаването в резултатите и нека да покажат така наречените “положителни” резултати! Защото отрицателните всеки от въпросните служители си ги имат, но “положителните” така и никой не ги в видял!


23 Юни 2020 15:45 | _!_
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ти СЕРИОЗНО ли се оповаваш на думите на Томов??? Че тоя освен да говори глупости, тия осем месеца друго не прави. Всеки, който приема думите му за чиста монета е глупак. Томов без доказателства, нямало да твърди... хаххахах... тоа па.


23 Юни 2020 16:33 | Вася
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Не познавам Томов, не искам и да го познавам. Наблюдавайки действията и реакциите му обаче се предполага, че този човек има сериозна психическа травма, преживяна в детството или след бракосъчетанието. Това си е негова работа, разбира се, ама защо трябва да страда цял град


23 Юни 2020 16:34 | Резил
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Срам ме е да кажа, че съм от Благоевград. Томов, Дончо, кво направихте, бе


23 Юни 2020 18:26 | Мите
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Атанас Киряков кмет на Благоевград, давай Войводо ти можеш


24 Юни 2020 00:53 | КОКО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Алкохолизма и годините си вършат работата. Стреса от постоянните съдилища, безсънието защото се страхува да изгуби поста, всичко това води до вманиячаване и мъгливо мислене. Нарцисиските мисловни процеси и "чувстото за политическо самосъхранение" отива на автопилот и така започват какви ли не изявления, които не са съгласувани нито с неговите ПИАРИ нито с хората които представлява и се започват психическите издънки. Обикновено кметовете правят пресконференции, съдържанието на които е съгласувано с ръководството на общината, и е минало през филтъра на неговите съветници и много рядко се казват повече от няколко изречения, които са добре обмислени, защото всяко необмислено изказване може да доведе до пагубни резултати а понякога и до затвор. А тези волни съчинения които са продукт на компроментиран мозък, било от стрес било от алкохол или някакво друго физическо или ментално разстройство провокирано от стреса от последните 6-7 месеца да работиш нещо дето нямаш опит са шокиращи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар