Общинските съветници гласуваха допълнителен заем за LED осветлението на Благоевград

28 октомври 2016 13:48   5 коментара   5268 прочита


Прие се предложение да бъде изтеглен нов заем, за да може да се рефинансира стария!

От 9 и 30 часа Общински съвет Благоевград проведе редовната си сесия в зала „22-ри септември“. Дневният ред включваше 24 точки. Три предложение за извънредни точки. 3,5и бяха предложени.3-та точка за прехвърляне на части от казармата като общинска собственост.5.-та да бъде направен анализ на центъра за личностно развитие. 6-та имотите за ползване на центъра за личностно развитие да му бъдат прехвърлени.

Първа точка от дневния ред за реда на общинските жилища, промени, среден доход 1и половина мин .работна заплата на член от семейството или 80% от средната заплата в страната, за наематели на общинските жилища, а времето от 1 до 4 години и тогава да могат да си закупят жилището. Г-н Елезов поиска промяната да е 2 години, а не 4 години за общинските жилища. В отговор получи следното договор за настанителната заповед е 3 години, за да може да се кандидатства за купуване на жилище.

Кметът Камбитов опроверга няма логика в това предложение над 580 жилища, почва строителството на 200 жилища. Ниски наеми на общината не могат да се изплатят и след 50 години, да не утежняваме на тези, които искат да си купят жилището.Хората не са с големи финансови възможности, решенията не съответстват на реалните сделки, поне нека да е 3 години. Предложението на Елезов не се прие, остана основното.

М. Иванов

5 коментара
28 Октомври 2016 14:40 | ...
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

:) Този нов заем се очакваше, разбира се.
Нашата фирмичка Кенеди, за да спечели дава непосилна цена за никого. Първо че не се слагат лампи по спецификация, а далеч по-евтини, китайски. Второ, цените са заложени така, че са под себестойността им, така че никой освен той не може да спечели.
И сега се пуска един анекс, за да се компенсира загубата от лампите, и да се раздадат комисионите.
Смятайте, че това е 100% кражба! Интересно защо никой не пише сумата каква е...


28 Октомври 2016 14:45 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Като Ви купиха за по 30 лева сега си трайте и гледайте отстрани какво си правят далаверките...


28 Октомври 2016 15:58 | Ревизоро
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Още обществената поръчка бе направена с такива условия, че да спечели само една фирма, ясно коя. И при условие, че Камбата имаше предложение да се направи осветлението изобщо без общината да взема заеми, а по ЕСКО механизма, той използва данните и направи търг за определен човек. Драпайте си макарите сега...


28 Октомври 2016 16:34 | 123
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

За настаняване в общинските жилища : Проверете кандидатката СТАНИСЛАВА НИКОЛОВА СТОЙКОВА. Всичко в документите и е с невярно съдържание. ТЯ си живее с мъжът но не подписват нарочно за да кандидатства като самотна майка с две деца. НИЕ СМЕ В СПИСЪКА ЗА ЧАКАЩИ И АКО ТАзи жена попадне в класирането ще разкажем в съдът много неща. Затова проучвайте желаещите .Ние чакаме и ще следим всички в списъка


28 Октомври 2016 22:30 | 123
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Що не си купите още 120 билети за концерта на Лили Иванова .за общинарите. с парите на данъкоплатците. какъв позор. Хората гладуват, а вие харчите пари за фоерверки и зрелища.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар