Общински съветници и избраната за Омбудсман на Благоевград, Злата Ризова, поставиха подписите си в подкрепа на каузата да защитим ЮЗУ

03 април 2024 20:38   17 коментара   9072 прочита


Общински съветници и избраната за обществен посредник на територията на община Благоевград, г-жа Злата Ризова, поставиха подписите си в подкрепа на каузата да защитим ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Благоевград, а и цялата област, работодатели, бивши и настоящи възпитаници на университет, се обединяват в подкрепа на университета, стана ясно по време на пресконференция, организирана от Движение „Ние, жените“ – Благоевград, състояла се в сградата на Община Благоевград.

Представителят на Движение „Ние, жените“, г-жа Здравка Чимева, бе категорична, че в момент, когато предстои кандидатстудентската кампания нападките и неверните твърдения срещу едно от висшите учебни заведения в родния ни град стават все по-агресивни.

„Опитите името на ЮЗУ „Неофит Рилски“ да бъде опетнено са целенасочени и ние не можем да останем равнодушни към това.

Югозападният университет е един от водещите университети в страната и емблема не само за Благоевград, но и за целия Пирински регион“, каза още представителят на неправителствената организация.

Секретарят на Студентския съвет, Виктор Василев, отправи призив за спиране на атаките срещу университета, защото те оказват негативно влияние върху настоящите и бъдещите студенти, които се притесняват за това дали дипломите им ще бъдат реални и дали ще могат да си намерят работа след като завършат.

„Тук фалшиви изпити и фалшиви оценки няма“, категоричен бе той.

По време на пресконференцията бе припомнена и декларацията, която Общински съвет Благоевград прие на редовното си заседание на 29 март в подкрепа на ЮЗУ "Неофит Рилски"!

С текста на Декларацията може да се запознаете от линка в първия коментар.


Още за: ЮЗУ   подкрепа   Още от: Общество

Принтирай статия
17 коментара
03 Април 2024 21:17 | Алууу
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Чимева, буташ се навсякъде! А ма ти ли ще оправиш хората


03 Април 2024 21:29 | И
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Никой не се опитва да очерни ЮЗУ! Той е затънал от години! Къде бяхте да реагирате, за да спрете упадъка му? Като е важен за града и региона много отдавна трябваше обществеността да предприеме мерки. Всички вие знаете какво се случва там или имахте интерес да се случва?! Сега се сетихте. А какво ще стане с вашите подписи, ако една истинска прокуратурата влезе и извади наяве всичко, както си му е реда? Защото има какво да намери, всички знаем това!


03 Април 2024 21:45 | Село мое изпърдело
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

тая спрънджа от с. Яворнца т. н. Омбудсманка може ли да се подписва или като сино на Поли .... сигура брат й - крадецо, бившио й и дебелогъзата готвачка са НЕграмотни !!


03 Април 2024 23:09 | Мразко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Злата иска да се подмаже на либето и Тасков.


03 Април 2024 23:35 | Срам
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Съветниците с купените гласове, много от тях завършили по 2ия начин подкрепят далаверките на Мазнин и Бюруков. Един куп подмазвачи около тях ... всички в един глас прикриват корупцията. Мила, родна картинка.


04 Април 2024 00:27 | Ташков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

корумпетата ми ще казват че няма корупция добре съм ги научил


04 Април 2024 00:50 | Диплома
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тия всички льольовци са излюпени в тоя измислен университет!
До един с купени изпити!
Ако ги накараш да четат, ще стичат!
Трябваше да касират избороте за съветници поне 3-4 пъти и някои от тия с купените дипломи от западналия университет, щяха да увиснат на въже на някоя улична лампа.


04 Април 2024 05:32 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Помислете за Секуритате в обществения живот на Благоевград.


04 Април 2024 08:47 | закривай!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Няма какво да защитават ЮЗУ, както пише в Библията гледай какво правят, а не какво говорят! Тия сите защитници са си купили дипломите от ЮЗУ, а сервитьорката Чимева, която още по време на соца се издигна в туризма благодарение на мъжа си син на партизанин даже няма образование. Освен ако и тя не си е купила диплома от ЮЗУ. Цял град е на ясно какво дсе върши в ЮЗУ от години, те щели да защитават корумпираните преподаватели и купуването на дипломи. Така и така Юруков още преди години разреши на студентите да не ходят на училище, а само на изпити, като задочниците и в града ни вече няма студенти да плащат квартири и да се хранят и пазаруват, та да подпомагат икономиката на града, най-добре е тази язва на висшето образование да се закрие!


04 Април 2024 08:48 | съдия
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ясно, разбираме ви, защитавате името на университета, който сте завършили. но къде бяхте, когато боре тъпото в компания с този ректор крадяха. Марин е разписвал с Китанов оценките на неизпитани студенти. И заставате зад този мошеник в жалки кампании, както и изцепките под строй "ние не сме престъпници", а какви сте?


04 Април 2024 10:19 | Станислав
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Този общински съвет е срам за Благоевград. Защитават корупцията, а самите те са корумпирани.


04 Април 2024 11:33 | баси идиотите
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тъпаци, вместо да "защитавате каузата" ЮЗУ, помогнете на Прокуратурата да изкорени порочните практики с фалшиви дипломи, фалшиви изпити и корупцията сред преподавателите. С тези декларацийки замитате под килима проблемите на тоя "университет".


04 Април 2024 13:30 | БАЙ ГОШО
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Срам и позор!


04 Април 2024 17:07 | Компас
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само развратници са се събрали в Залата.


04 Април 2024 19:29 | Вътрешни разследвания
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А Пеевски, Гриша Ганчев/прюс секретарката-Криси, шофьорът му-Дудата и любовницата В... 2000 г. /, защо не поканихте?. Както и всички, бивши бакалаври от ВПИ -днес полицаи, нотариуси, съдии, завършили измислената 1999 от Воденичаров-"МАГИСТРАТУРА-право" за 4/четири/семестъра!!!??? Бог да го съди, но той бе бащата, началото на помията в ЮЗУ. След това-всички за заподозряни.


04 Април 2024 21:17 | Размер
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЮЗУ е далавера на тези разюздени хора.


05 Април 2024 07:11 | Боже
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Злата Ризова омбудсман, дантелката цццц
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар