Общински съвет - Сандански прие декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз!

13 май 2022 12:03   6 коментара   6850 прочита


С единодушие от присъстващите съветници, Общински съвет – Сандански прие декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.
Чрез нея, общинските съветници осъждат различните форми на антибългарска политика, насочени към България и местните граждани с българско самосъзнание в Северна Македония и отправят апел към българското правителство да се придържат стриктно към Рамковата позиция за членството на РС Македония в ЕС и декларацията, приета единодушно от 44-то Народно събрание.

Съветниците са категорични, че България трябва да даде път за преговори за членство на Република Северна Македония, само ако бъдат спазени всички условия от Договора за добросъседство.

Правата на македонските българи трябва
да бъдат гарантирани ясно и категорично, включително чрез записването им в Конституцията на Република Северна Македония, и трябва да бъдат спазвани.

Историческите манипулации и лъжи и македонистката пропаганда трябва да бъдат заличени от учебниците, а езикът на омразата да бъде преустановен категорично. Необходимо е също бързо и коректно придвижване на спорните въпроси в общата комисия по историческите проблеми.

6 коментара
13 Май 2022 12:34 | Пиринска Македония
Оценка:
-14
 (
20
 гласа)

В България се използва засилено езика на омразата срещу. Македония и то от високопоставени лица от Правителството и Президенството, от лица в различни държавни институции, от медии и др. В България се потъпкват основните човешки права на етническите Македонци и Македонки и не се признава македонското малцинство .Справка : България досега е осъдена в Съда в Страсбург 16 пъти за нарушаване на човешките права на Македонците в България.


13 Май 2022 12:36 | Стефанов
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Чакам и силно се надявам на подобна реакция от ОбС - Петрич. Дано няма зависимости, които да попречат? Защото приемането на скопияните само ще навреди на ЕС. Защото историческите и културни спорове с България ще достигнат по-високо ниво.


13 Май 2022 20:22 | ??????
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

До пиринска Мак- по твоита логика трябва да се признае и мизииско, тракииско, родопско, шопско, граовско, добруджанско, странджанско и т н малцинства! Усещаш ли колко е малоумно всичко това, и че никога няма да се случи!


13 Май 2022 20:43 | до ?????????
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Гореизброените от тебе немат държава, немат и църква. Само Македония е държава, с държавни граници, столица, химн, знаме, и герб з .Има и църква МПЦ - Охридска Архиепископия. Всичко това го постигна македонският народ с многовековни борби за свобода и своя Македонска държава.


13 Май 2022 21:18 | Стефанов
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

До 9-те питанки. Посочете ми един факт за борбата на македонския народ за независимост от СФРЮ? А и в признаването на Охридската архиескопия, изрично е упоменато, че не се ползва името "Македония" и производните му. А на теб, като македонец казвам - престанете да се занимавате с нас, българите. И ние няма да се занимаваме с вас. Влизайте си в ЕС - това не е наш проблем. Какво клечите като куче пред лисича дупка, пък отгоре и лаете. Разберете небракя македонци - твърде много сте незначителни, за да стоите на вниманието ни. Това е мнение на един обикновен българин. Най-добре не поглеждайте към нас. Имате си всичко. Море - я Охридското море, я при предците ви гърците, я при единоверците в Албания/та нали всеки трети македонец, всъщност е мюсюлманин-албанец/. Трябва ви планина - ей я Шар. И накрая - ако сте народ с чест и достойнство, нека над 100-те хиляди македонци с български паспорти да ги върнат, или скъсат. Та те са документи от най-омразната за Македония държава. Направете го.


14 Май 2022 00:28 | Гражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Оставете Македонците да си решават какво ще правят и да се постараем да си решим вътрешните проблеми . Гражданите на Сандански допуснаха голяма грешка като гласуваха за Никудинския миник който никога не си е в кабинета и никога не приема обикновени граждани. Този измамник кмета подмолно е разрешил даването под аренда вадата за поливна вода на кмета на Поленица под аренда . Гаврил Кото кмет на Поленица и на заплата на данакоплатци те няма такова право. Но нали са си Никудинска семка и по шуро баджанашката система всичко може. Гаврил и някой други мъже като Каракуша, Гошо събираха всяка година пари без никаква платежна квитанция . Писал съм и до НАП и чакам деиствуя . Тъпия ни кмет трябва да знае че тази вада е копана от нашите родители по призива за доброволен труд а водата е природно богатство прости селянино. Този който иска да взема поливни съоръжения под аренда трябва да има . Фактурна книга с печат и заведен номер за да се знае кой колко декара има за тилкова да плаща.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар