Общински съвет Банско прие програмата за управление на кмета Иван Кадев

28 февруари 2020 15:08   4 коментара   3049 прочита


Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета Иван Кадев Програма за управление на община Банско през мандат 2019-2023 г. В изготвянето и́ са взети предвид данни, които очертават основните проблеми и посоките за развитие на общината.

Като водещи цели са изведени: преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината , забавена от развитието на Ски зона Банско и тази над гр.Добринище, както и постепенното възвръщане значението на Банско като средище за професионално образование, особено в сферата на туризма.

В мерките за постигането на целите за набелязани дейности за създаване и поддържане на функционална инфраструктура. Конкретно – възстановяване и изграждане на нови детски площадки, довършване реконструкцията на ул.”Пирин”, изграждане на ул.”Найден Геров”, изграждане на тротоари и осветление на ул.”Явор”, обновяване на уличното осветление, увеличаване на зелените площи, премахване на въздушните кабели.

През управленски мандат 2019-2023 предстои решаването на отлагани с години инфраструктурни въпроси като приключване на процедурата за приемане на ПУП на „Нови селищни образования”, изграждане на Обреден дом в гробищния парк на гр.Банско и благоустрояване на гробищните паркове във всички селища на общината. Утвърждаването на Банско като предпочитана дестинация за целогодишен туризъм в различните му форми налага и изграждане на мултифункционална зала в настоящия мандат.

Въвежда се принципа „Ти решаваш”, според който процент от годишната инвестиционна програма ще се заделя за благоустройство след допитване на живущите по места. Специално внимание в управленската програма е отделено на осигуряването на качествена и достатъчна като количество вода за всички населени места в община Банско.

В одобрения от общинските съветници документ са набелязани мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, здравеопазването, спорта, културата и образованието, обществения ред и сигурност. Програмата е отворена за актуализация и допълнение с предложения на жителите на общината. Програмата за управление управление на Община Банско за периода 2019-2023 г. ще бъде публикувана в сайта на Община Банско

www.bansko.bg


Още за: общински   съвет   Банско   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
28 Февруари 2020 22:54 | �.�кмете
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Смях в залата с кадастралния кадистър на г-н Дурчов. Относно мери и пасища? Всички общ. имоти са дадени на фирмата на Тодор Тренчев. Къде останаха истинските животновъди. Една препоръка господа. Отделете малка от времето си и прочетете предварително точките в дневния ред. Съниране на жилища във всички квартали? Е, и аз искам!


28 Февруари 2020 23:00 | �.�1
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Г-н Икономов, добре, че присъствате на тези заседания. Следете за всяка дума, точка и запетая, че всички останали вятър ги вее. Щях да претендирам да ми санират жилището..


28 Февруари 2020 23:17 | спим
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Само г- н Икономов и г-н Думанов ли са в този общ. съвет? Къде сте другите?


29 Февруари 2020 07:26 | Янко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За Баладжанов какво ще кажете, къде са коментарите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар