Общината започва ремонт на опасен и рушащ се покрив в центъра на Благоевград

11 юни 2019 14:47   6 коментара   8477 прочита


Община Благоевград започва ремонт на опасния покрив на сградата, която се намира на ул. "Янко Забунов" №5 в центъра на града. Покривът на сградата, намираща се на оживено място, в близост до заведения, магазини, институции като РУО и НОИ, ще излезе прогнозно около 24 200 лв. с включено ДДС. Фирмата, която ще ремонтира обекта е „ДК - Благоевград“ ЕООД, избрана чрез пряко договаряне по Закона за обществените поръчки.

Ремонтът включва различни строително-монтажни дейности като полагане на керемиди, мембрана, дъсчена обшивка на греди, стрехи, полагане на плоскости и други.

Ремонтът на покрива се налага поради редица обстоятелства и основно да се предпази здравето на преминаващи в района жители и гости на Благоевград. Покривът е компрометиран, част от него се е срутила като по този начин е разрушила гредореда между втори и трети етаж на сградата.

При извършена проверка от специалисти на Община Благоевград е констатирано, че е необходимо да бъдат предприети незабавни действия по възстановяване на покривната конструкция на обекта. Определено е, че състоянието, в което се намира в момента сградата е предаварийно, тъй като сега подложеният на атмосферни води гредоред между първия и втория етаж има опасност да се срути, което ще доведе до цялостно събаряне на сградата. Именно поради този факт, се очаква до дни да започнат и самите строително- монтажни дейности по обекта.

К. Тодоров

 


Още за: ремонт   покрив   сграда   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
11 Юни 2019 16:16 | Никола
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Надписа на снимката -погребално бюро, идеално се вписва със ситуацията в загиващия Благоевград.


11 Юни 2019 16:24 | без име
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Скрита реклама


11 Юни 2019 17:43 | До Struna
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Пропуснахте заслугите на управляващата партия ГРЕБ и лично на кмета д-р Камбитов.


11 Юни 2019 18:42 | ди Николчо
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Абе селчо, а ако не направят нищо Общината пак виновни !!!
Кажи си мъката веднъж за винаги .... може би си недоклатен или жена ти не ти пуска !!e


11 Юни 2019 21:30 | Wagwan
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Всички в общината сте за втория етаж на сградата


11 Юни 2019 23:28 | Никола
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Селчовците ги търси сред герберските калинки, лесно ще ги познаеш - докарани от села и паланки, назначени на държавни местенца, живеят в крайните квартали, по цял ден си чоплят в нослетата, пият блудкаво кафе от партера на общината, на обяд хапват мазни банички от Бакалов, след обяд пак мързелуват, ползват безплатен нет и хвалят във форума кметчето.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар